🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Защо кучетата бягат от дома?

Изглежда, че някои кучета са родени за да бродят. Как да разберете дали и вашето куче не е такова?

Много лесно, просто каквото и да правите не можете да задържите вашето куче в задния си двор и често получавате сигнали от съседите си или службите, които се грижат за животните, че кучето ви се скита някъде по улиците.

Някои породи кучета, като Лабрадор и др. са естествени изследователи. Някои смесени породи също изгарят от желание да опознаят света от другата страна на оградата. Това любопитство обаче може да изложи живота им на опасност.

Какво всъщност искат кучетата?

Кучетата, които се скитат може би търсят нещо. Ако кучето не е кастрирано то може да си търси половинка, а скитането е чудесен начин да се свърже с друго куче.

Сексуалните хормони са силни мотиватори и кучетата са готови да изпробват всички възможни начини, за да се чифтосат. Мъжките кучета обикновено обикалят и търсят аромата на женските, докато женските избират такива места, където мъжките могат лесно да ги намерят.

Кучетата обикновено губят желание да се скитат, когато бъдат кастрирани. Няколко месеца след кастрацията сексуалните им хормони спират да се отделят и те стават по лежерни, като обичат да се помаят из къщата и да са близо до своите стопани.

Отегчените кучета може да се скитат из квартала, търсейки компания и интересни преживявания. Други кучета може да се скитат, защото не искат да остават сами. Важно е да предприемете мерки и да сложите край на скитанията на вашето куче. Това негово поведение е много опасно.

Защо някои кучета се скитатКучетата могат да бъдат блъснати от кола или да се сбият с други кучета. За щастие има просто решение на този проблем. Кастрацията ще намали желанието на кучето да се скита, а освен това може да го предпази и от някои видове рак.

Защо кучето ми бяга Друг начин да накарате кучето си да се скита по - малко е като му отделяте повече внимание и правите упражнения с него. Не оставяйте кучето си за дълго време навън.

Давайте му много любов и го накарайте да се чувства като част от семейството. То този начин кучето ще загуби желанието си да се скита.

Кучетата, които са отегчени, тревожни и самотни обикновено се скитат, за да намерят компания и приятни изживявания.

Ако оставяте кучето си само в задния двор за часове е много вероятно то да се чувства отчаяно и да търси  някаква стимулация. Най - добрият начин да ободрите кучето си е като го изведете на разходка из квартала. Отделяйки достатъчно време за игра с кучето ви ще се намали значително желанието му да се скита.
Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

4. Пенка
Моето куче всеки ден бяга от вкъщи. Решението на моето куче е повече внимание и ЛЮБОВ те са като човек...
3. Никол17
Ако имате куче което често бяга от вкъщи според мен това може да се дължи на стрес,караници или просто защото кучето има нужда да остане само.
2. Валентина
Това е интересно и полезно
1. Дария
И мойто куче е такова.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...