Какво показва въртенето по гръб на кучето?

Какво показва въртенето  по гръб на кучето?

Чудили ли сте се защо някои кучета понякога лягат по гръб? От страх или от радост е това?

Някои специалисти смятат, че това е класически знак за подчинение или примиряване.

Причината ...

Когато кучето оставя на показ корема или шията си това отразява една черта останала от поведението на вълците. Обикновено вълците правят така, за да демонстрират своето уважение към водача на глутницата.

Това поведение помага на вълците и да избягват излишни битки. Естественият подбор е дал предимство на животните, които по този мирен начин са успявали да убедят агресора да не вижда заплаха в тях.

Смята се, че това поведение не е признак на слабост, а дори напротив - това показва, че кучето знае как да използва езика на тялото си с цел да избегне ненужни и опасни битки.

Кога това поведение може да представлява проблем?

Ако кучето ви се страхува непрекъснато, това може да е сериозен проблем за него. Нормално е кучето да застава по гръб от време на време, но ако това се случва постоянно в определени ситуации, като например, когато пуснете прахосмукачката е добре да се консултирате със специалист.

Той може да ви насочи как да научите кучето си да прави положителни асоциации, свързани с обекта на неговия страх. Най - важното е да се избягват ситуации, които могат да направят страха още по - голям.

Ако кучето ви се чувства притеснено от някакво ваше действие, просто се отдръпнете на нужното разстояние и се старайте да не докосвате кучето известно време.

Защо кучетата лягат по гръбКогато кучето застане по гръб езика на тялото му казва: "Не искам да ме приближаваш повече".

Ако не оставите достатъчно лично пространство на кучето си може само да увеличите страха му и то да се превърне в потенциално агресивно животно.

5.0, 1 гласа
прегледи 6482

Препоръчани продукти

Коментари за Какво показва въртенето по гръб на кучето?

  1. 1.

    А,когато се въргаля по гръб усмихнат до уши?

  2. 2.

    До 1. Анонимен - :) вероятно показва колко е доволен и щастлив от обстановката, в която се намира.

  3. 3.

    И моята като я хване лиготийката и се въргаля по гръб и кеф голям :)

Подобни статии