🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Общи

Героични постъпки на хора в помощ на животни

Светът не е останал без добри хора.

Ние дори не можем да си представим на какви жертви и героични постъпки са готови някои хора, за да помогнат на животните, попаднали в беда.

Истинският хуманизъм може да се прояви само в безвъзмездната помощ.

Да помогне на невинно същество е една от най - благородните постъпки, които човекът може да направи в живота си.

Млади модели участват в акция за защита на животните

По време на Лондонската седмица на модата се състоя протест срещу използването на животински кожи. В защита на животните няколко модели, съвсем голи и с противогаз, държат в ръцете си плакати с надпис "Кожата е токсична".

Акцията е организирана на 19 февруари съвместно с организацията PETA ("Хора за етично отношение към животните"). Моделите имат за цел да призоват хората да не купуват облекло от животинска кожа, а вместо това да запазят живота на четирикраките.

Съгласно изследванията на германския институт "Bremer Umwelt" кожата на някои животни (например койот, миеща мечка) съдържа голям брой токсични вещества, като формалдехид, който може да предизвика алергични реакции и се счита за канцероген. А етоксилатите могат да се отразят неблагоприятно върху репродуктивната система на човека.

За да спаси патица, младеж се хвърля в ледено езеро

Понякога животните попадат в безнадеждна ситуация, от която само човек може да ги измъкне.

Подобно нещастие се случва с дива патица, която нищо не подозирайки, отива се разхожда по замръзнало езеро. Но изведнъж ледът се чупи и тя пада във водата.

За щастие 36-годишният Ларс без капка съмнение скача в замръзналото езеро и спасява патицата.

За да върне към живот птицата, той й прави изкуствено дишане. Сега те са най - добри приятели …

Невероятна история за спасяване живота на мечка

Във Флорида една американска черна мечка случайно се скита в населения район близо до апартаментите на хората. Полицията се опитва да приспи мечката, но изведнъж изпада в непредвидена ситуация.

Изплашената мечка започва да тича към морето. Докато мечката влиза все по - дълбоко във водата, постепенно упойката започва да действа и животното не спира да потъва.

Биологът Адам Уорвик разбира, че трябва да се действа моментално и не се колебае дълго. Той се хвърля във водата, за да я спаси. Когато Адам доплува до мечката, животното се опитва да се качи върху него, за да излезе от водата, но след като се изтощава напълно, биологът спокойно я изкарва навън.

Затрогващата история на Джъстин Лий

Понякога любовта към животното е толкова голяма, че хората без колебание харчат много средства за тяхното лечение.

Джъстин Лий, известна ветеринарна лекарка и блогър, разказа собствената си история. Тя е била в трудно положение и е трябвало да направи избор между живота на любимеца си и парите.

Любимото й куче, американски питбул-териер, една вечер получава пристъп. Ветеринарните лекари, след като направили необходимите изследвания, поставили диагнозата агресивен мозъчен тумор.

Въпреки съветите на познати да евтаназира кучето, Джъстин решава да се бори за живота му. Специалистите в областта на ветеринарната онкология назначават продължителна терапия.

Джъстин дава голяма сума за лечението на любимеца си и въпреки че след година то умира, тя е щастлива, че е съумяла да удължи живота на питомеца си, давайки всичко от себе си.

***

Посочените примери показват, че човек е способен на всякакви жертви в името на доброто. Хората взимат кредити за купуване на екзотични животни, харчат много средства за лечение на своите домашни питомци и са склонни да жертват всичко, когато става въпрос за тяхното спасяване. Не трябва да се забравя, че само доброто и състраданието ни прави хора!

Заем срещу запис на заповед на Burzi-krediti.com

Информационен партньор - http://burzi-krediti.com

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 4 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...