🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Общи

Животните също имат гъдел

Мислите, че само хората се гъделичкат? Помислете отново, защото учените вече изследват как животните реагират на гъделичкането в опит да разберат как еволюира смехът.

В изследване на д-р Давила Рос публикувано през 2009 г. е направено сравнение между, смехът който издават хората, когато биват гъделичкани, със смеха при гъделичкане на човекоподобните маймуни.

В това изследване са открити много акустични прилики, което води към заключение, че смехът на хората и маймуните споделят един и същ еволюционен произход. Според ръководителя на изследването д-р Рос общия произход на смеха ни с маймуните е на поне 30 - 60 млн. години.

Интересното е, че не са само хората и маймуните могат да се гъделичкат. Плъховете също реагират на гъделичкане, но звуците които издават са неуловими за човешкото ухо. Същите звуци плъховете издават и когато си играят със себеподобни.

Щом два толкова различни вида животни, като маймуните и плъховете реагират еднакво на гъделичкането, какво остава за останалите видове между тях. Това е въпрос, на който тепърва ще бъде търсен отговор и учените вече са "запретнали ръкави" да намерят отговор на този въпрос.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

2. Анонимен
гъди-гъди :)))))
1. Rosica Ruseva
:))))))))))
Виж още отзиви
Коментирай
loading...