🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Замръзват ли лапите на кучето?

Запитвали ли сте се как кучетата ходят по лед и сняг, без да им замръзват лапите?! Отговорът ...

Много животни имат множество кръвоносни съдове под меките си, но здрави възглавнички на лапите и това е основната причина, поради която те не се нуждаят от специални обувки, за да се разхождат по снега.

Домашните кучета обаче не са толкова добре приспособени за разходки по снега, колкото техните диви братовчеди - рисовете и вълците.

Домашните ни любимци могат да пострадат, ако лапите им се намират прекалено дълго време върху сняг или лед. Това се отнася най - вече за декоративните породи кучета, които са доста изнежени и най - малкият студов фактор може да се окаже проблем за тях.

Как се справят впрегатните кучета?

Измръзванията по тялото се получават там, където кръвообръщението се осъществява най - бавно и поради това тези части от тялото лесно се охлаждат.

Куче в снегаДомашните любимци имат по - добре циркулираща кръвоносна система в своите крайници от хората и това им позволява да издържат на ниски температури, без да носят обувки.

За разлика от домашните кучета, впрегатните могат да издържат много дълго време, вървейки върху сняг. Дебелината на лапите им помага да се движат без проблем по всякакъв терен, включително лед и сняг.

Освен това животните имат два крайника повече и това им позволява да разпределят теглото си, което е предимство по грубата и студена земя.

Впрегатни кучетаВъпреки своите еволюционни предимства понякога е добре да се помогне малко на впрегатните кучета, като им се сложат обувки.

Ако терена, по който се движат е прекалено заледен е по - добре да са без обувки, защото лапите и ноктите им образуват по - добро сцепление.

Куче с обувкиВероятно ви се е случвало да видите градски кучета да носят обувки в снега?! В градската среда големият проблем за домашните кучета не е толкова разходките по снега, колкото химикалите, които използват градските власти за размразяване.

Затова е препоръчително винаги, когато се прибирате след разходка из снега да измивате лапите на домашния си любимец, за да предотвратите попадането на опасните химикали в устата му.

Рейтинг:
1.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

10. Никол17
Абе хора коментарите тук трябва да се отнасят за Замръзват ли лапите на кучето а не за правописа на Васи
9.
Ти на училище ходила ли си?Правописа ти е страхотен !!!!
8.
Ako az imah tazi negramotnost ne bih se naela da napisha nito duma , nikoga ! To se iziskva specialni umenia i zdravi nervi za da razchetesh vsiaka duma .
7.
Пардом Васи
6.
Веси нямам думи ти си супер тъпа
5. ОЛЕЛЕЕЕ....
Абе Васи, ти наистина си най-неграмотното двукрако на тая планета...честно! Все съм чела простотии,ама това е наистина черешката на тортата! То не е и за смях,направо си за книгата на Гинес !
4. kleeblat
Maleeee kavo pihe nihto me se razbira
3. Анонимен
Доста се измъчих докато го прочета
2. МОПС
страшен правопис
1. васи
НА КУЧЕТАТА НЕ ИМ ТРЯБВТ УБУРКИ ШТЯЛИ ДА ИМ ИЗВРСНАТ ЛАПИТЕ ГОЛЯМ ПРЗ ОДИЗМРЗНАЛИ ЛАПИ НИШТО НЯМА ДА ИМ ЬТАНЕ ОД ИЗВРЗНАЛИ ЛАПИ НЕМИ КАЗВАИТЕ ЧЕ КУЧЕТАТА ТРЯБВА ДА НОСЯТ ОБУВКИ ЗАДА НЕ СЕ ОБОДТ НА СТСКЛО ПРОСТО НЕГИ ВОДИ ТАМ ДА НЕМИ КАЖЕТЕ ЧЕ АКО СЕ ОБОТЕ ТРЯБРАВА ДА ИМ СЛАГАМЕ УБУВКИ ЗАДА НЕГИ БОЛИ КРК АКО ИМТ РАНА НА ЛАПАТ А ПРОСТО НЕМУ ПУЗВОЛЯВАИТ ДА СЕ НАРАНИ ИНЕМИ КАЗВАИТЕ ШТЕ СИ ИЗЦАПА ЛАПИТЕ ТОВА НЕЕ ПИЧИНА ЗА ПРИТИСНЕНИЕ ЛАПИТЕ ШТЕ ГИ ИЗМИЕШ ПРОБЛЕМ Е КАТО СЕ ИСЦАПА ЦЯЛОТО И НЕМИ КАЗВАИТЕ АЛЕРГИЯ ОТ ТРЕВА ВПРКИ ОБУВКИТЕ Е ДОБРЕ ВОУБШТО ДА НЕГИ ВОИШ ТАМ
Виж още отзиви
Коментирай
loading...