Защо котките обичат да гледат телевизия?

Защо котките обичат да гледат телевизия?

Според направено наскоро проучване, котки гледани на закрито, които нямат достъп до прозорец, обикновено започват да гледат телевизия, като по този начин търсят някакво обогатяване и развлечение.

По време на проучването на котките сa показвани най - различни изображения, като е дадено предимство на основната плячка за котките - риби, птици, гризачи и др.

Според ръководителя на проучването, д-р Джулиан Орландо, има няколко възможни причини, поради които някои котки се превръщат във фенове на телевизора.

Според него котките, които имат по - силно изразен хищнически инстинкт да преследват е по - вероятно да се заглеждат по бързо движещите се обекти на телевизионния екран.

Друга причина котките да гледат телевизия е когато са отегчени. Трябва да осигурите достатъчно играчки на котката и лесен достъп до няколко прозореца, за да може тя да си намира интересни занимания.

Какво трябва да съблюдавате, когато котката ви гледа телевизия?

Защо котките обичат телевизиятаУстановено е, че за разлика от нас, очите на котката не могат да бъдат увредени, независимо колко близо е тя до екрана.

Ако обаче животното е прекалено "погълнато" от сюжета, може да започне да преследва определени животни или предмети по екрана, а от това може да пострада вашия телевизор.

Особено опасно е когато котето проявява своя ловен инстинкт. Тогава то може да скочи върху телевизора и ако той не е добре закрепен да го събори.

5.0, 1 гласа
прегледи 1988

Препоръчани продукти

Подобни статии

Кой колко е тежък?

Кой колко е тежък?

Задавали ли сте си въпроса: "Какво тегло може да достигне дадено животно?" Ако е така, по - долу в ...

КС и признати породи

КС и признати породи

Kennel Club е най - старият признат развъдник в света. Седалището му се намира в Лондон. Неговата з...

Защо вият Хъскитата?

Защо вият Хъскитата?

Хъскитата често се използват, като впрегатни кучета, но те са и достатъчно приятелски настроени, за ...