🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Котки

Защо котките обичат да спят върху клавиатурата ни?

Всеки стопанин на котка може да потвърди, че тези малки пухкави приятели обичат клавиатурата на компютъра ни.

Те с удоволствие сядат отгоре й, лежат, разхождат върху нея и си играят с клавишите й.

Каквото и да си говорим, всички котки обожават клавиатурите, след картонените кутии, разбира се!

Ако се поразровите, за да потърсите повече информация за това, може би първото нещо, което ще ви излезе, е, че по този начин домашните ни любимци търсят нашето внимание.

Но дали всичко се дължи на този факт?

Оказва се, че това не е единствената причина. Наскоро японско научно издание провежда експеримент, за да намери отговор на въпроса, който тормози собствениците на котки още с въвеждането на клавиатурите у дома.

Изследвайки поведението на тези животни, те установяват, че котките обикалят около дома и вътре в къщата, търсейки най - топлите места. Ето защо често първото нещо, на което се спират, са именно компютрите ни.

Пухкавите красавици обичат да се излежават на температури, достигащи 45 градуса по Целзий. Между другото, точно това е и причината, поради която на тях им харесва да се "изпичат" в летните слънчеви дни на перваза на прозореца.

По всяка вероятност това се дължи на генетичен белег, останал от техните далечни роднини, живеещи в пустинни условия - тигри. Затова и до днес домашните ни котки обичат топли неща, които се движат и издават звуци. А къде може да се намери всичко това у дома? Разбира се, на компютъра!

Шумът от клавиатурата ги привлича инстинктивно, тъй като в тях е заложено постоянно да следят за нещо интересно.

Поради същата причина често те бъркат курсора на мишката по екрана с движението на насекомо и се опитват да го уловят.

Затова не се сърдете на котката си, ако редовно заема мястото на вашите пръсти по клавиатурата. Не е вярно, че тя непременно търси вниманието ви или че ревнува от компютъра.

Ако се замислите и се поставите на нейно място, ще установите, че може би просто й харесва топлото и същевременно интересно местенце, на което междувременно вие самите също прекарвате дълги часове от свободното си време.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...