Защо котките обичат да пипат водата с лапички?

Защо котките обичат да пипат водата с лапички?

Бъркането с лапичка в купичката с вода или под течащата вода, дори пляскането не е необичайно поведение при котките. Повечето хора смятат, че котките мразят водата, но това не е точно така.

Някои котки обичат да си играят с водата, стига тя да не е насочена директно към тях, както по време на баня например. Те обичат отразяващата повърхност на водата и пръските, когато ударят с лапа по нея.

Все пак повечето котки пляскат с лапички във водата не за да си играят с нея, а за да покажат на стопаните си, че искат по - прясна вода. Някои котки предпочитат просто да си раздвижват водата, отколкото тя да стои неподвижна с часове. Поради тази причина някои котки предпочитат да пият вода от чешмата, от маркуч или дори от тоалетната чиния.

Котките, които разплискват водата си преди да отпият може би се опитват да постигнат ефекта на течащата вода. Съветваме ви да сменяте водата в купичката на вашата котка поне два пъти на ден.

5.0, 1 гласа
прегледи 4526

Препоръчани продукти

Коментари за Защо котките обичат да пипат водата с лапички?

 1. 1.

  Интересно

 2. 2.

  Моя Макс го прави много често,по няколко пъти на ден.Просто му сменям водата и е доволен:)))

 3. 3.

  moita kotka ne go pravi puk qj si kura

 4. 4.

  Толкова са сладки като го правят!

 5. 5.

  moeto kote postoqnno si izpliskva vodata ot kypi4kata i ne znam za6to go pravi

 6. 6.

  До 5. andy - изпращаме Ви статия, която ще Ви е от полза: http://zoomedia.baubau.bg/знаете-ли-че/защо-котките-не-искат-пият-вода-купичката

Подобни статии

Защо кучетата плачат?

Защо кучетата плачат?

Кучешкият плач е нещо различно от този при хората. Те не отделят топли солени сълзи, нито издават з...