Защо кучетата се взират в нас?

Защо кучетата се взират в нас?

Не е трудно да си представим защо едно лоялно куче се взира в господаря си. Когато обаче едно куче се взира упорито в стопанина си, обикновено това не е свързано с показване само на любов и преданост.

Това се дължи на факта, че обикновено кучетата искат да получат нещо от вас. Най - често това е храна. Не сте учудени, нали?!

Но те могат да се взират във вас и заради нещо различно от любимата храна. Това може да бъде желание за разходка или желание за игра.

Това поведение на кучето може да бъде наблюдавано и когато то търси внимание или просто очаква да го похвалите. Някои кучета гледат просто в опит да разчетат изражението на лицето ви и емоциите, които ви вълнуват.

Какво показва погледът на кучетоВзирането в стопанина се счита за нещо хубаво. Дори много дресьори на кучета учат животните да се взират в стопаните си и да очакват техните сигнали или команди. Ако никога не сте го правили трябва да знаете, че гледането директно в очите на кучето може да се счита за предизвикателство.

Ето защо взаимното взиране заздравява връзката между хората и кучетата и намалява вероятността от проява на агресия или поведенческа аномалия.

прегледи 3246

Препоръчани продукти

Подобни статии

Защо пингвините не летят?

Защо пингвините не летят?

Ново проучване показва, че пингвините са загубили способността си да летят заради това, че са започн...

Домашни котки - убийци ?!

Домашни котки - убийци ?!

Според проведени наскоро изследвания домашните котки убиват все повече малки бозайници и птици. Ско...