Защо някои кучета не обичат да се къпят?

Защо някои кучета не обичат да се къпят?

Ние хората се чувстваме много добре след баня, но при някои кучета нещата не стоят точно така.

"Моето чихуахуа, на име Ейнджъл, изобщо не се чувства комфортно, когато дойде момента за баня. Тя става хиперактивна преди, по време и след банята, което е противоположно на спокойното й поведение през останалото време."

Трябва да знаете, че подобен тип поведение е характерно за много кучета, когато става въпрос за тяхното къпане. Те започват да бягат из къщата, да скачат върху мебелите и силно да махат с опашка. Това може да ви накара да се замислите дали пък няма нещо във водата, което да прави кучетата толкова енергични.

Ето някои от основните предположения и теории за това поведение:

Може би въздуха, който преминава през мокрите им тела кара животните да се чувстват добре и поради тази причина те стават по - жизнени и се движат повече.

Защо кучето ми се побърква след баняЗащо кучетата не обичат да се къпятКато друга възможна причина се приема миризмата на шампоана, който благодарение на отличното си обоняние усещат много по - силно от нас. За кучетата това е неестествена миризма и може би търкайки се по пода след баня, те се опитват да възвърнат миризмата, с която са свикнали.

Приповдигнатото настроение може да се дължи и на желанието на кучето по - бързо да изсуши козината си. Когато козината е мокра кучетата усещат много по - голяма тежест.

Освен това сухата козина предпазва по най - добрия начин кучетата от мръсотията и може би те имат заложен инстинкт да я поддържат суха.

Или може би ... кучетата просто се радват и са щастливи от това, че банята е приключила. Обикновено след баня нашите четирикраки приятели получават лакомства и специално внимание, за да се поощри тяхното добро държание преди това. Може би очакването за тези положителни неща ги кара да изпитват превъзбуда.

"Няма да се къпя!"

5.0, 2 гласа
прегледи 2496

Препоръчани продукти

Подобни статии

Усмихват ли се кучетата?

Усмихват ли се кучетата?

"Когато кучето ми посреща някой човек то показва зъбите си и като че ли се усмихва. Някои хора по...