Кастрираните кучета живеят по-дълго ?!

Кастрираните кучета живеят по-дълго ?!

Кастрирането на кучетата не само ограничава тяхната популация и намалява бездомните животни. Ново проучване на университета в Джорджия установява, че кастрацията на кучетата добавя няколко години към живота на кучетата и намалява риска от някои от специфичните причини за смърт.

В изследването са разгледани смъртните актове на 40 139 кучета.

Данните са взети от ветеринарно-медицински бази данни и обхващат период от 10 години. Изследователите открили, че средната продължителност на живота на кучета, които не са били кастрирани е 7.9 години, а при кастрираните е 9.4 години.

За да установят каква е причината за това учените започнали да търсят какви са основните причини за смъртност при кастрираните и некастрираните кучета.

Установено било, че кучетата, които са кастрирани е по - вероятно да се разболеят от рак или автоимунно заболяване, докато некастрираните кучета по - често умират от инфекциозни заболявания или травми. Ако мислите да кастрирате кучето си трябва да сте наясно от възможните рискове, свързани с имунно-свързани заболявания и рак.

Информацията получена от това изследване може да помогне не само за изучаване проблемите на кучетата, но и на хората. При хората също се забелязва, че мъже които са били "кастрирани", поради медицински причини живеят по - дълго.

Екипът направил изследването заявява, че разликата в продължителността на живота между кастрираните и некастрираните кучета вероятно е по - малко, тъй като в изследването са участвали предимно болни кучета, но са убедени, че такава разлика все пак съществува и тя е в полза на кастрираните кучета.

2.3, 3 гласа
прегледи 4114

Препоръчани продукти

Коментари за Кастрираните кучета живеят по-дълго ?!

 1. 1.

  Може би е така, защото и едното хъски се разболя - проблеми с матката, и др. хъски има същия проблем. Много е късно може би за кастрация - почти на 10 год. са и затова приветствам идеята за кастрация, въпреки че имам вси още някои задръжки и притеснения

 2. 2.

  бабини дивитини като кас триираш кучето го пазиш от заболявния но зашто стопаните требва да пазят кучетатаси и бес кастрация болести несе хваштазт просто така спорет мен .

  това че кастрираните кучета живеят по длго дабе дукато него видя няма да повявам

 3. 3.

  на сайта „Трансферите в Бундеслигата – лято 2015“ в blitz. bg (от 2 септември 2015 година) пише важни коментари за християнството

 4. 4.

  Надявам се в бъдеще Земята да се оправи и вече да няма омраза, злоба, гняв, насилие, богохулства (дори като негодувание, нетърпение, отчаяние, отегчение и т.н), изтезания, безработица, лоши прояви, болести и прочие лоши неща между хора (в хора) и прочие - а да има добър и щастлив живот за хората и добър шанс за всеки човек. На света му трябва любов, мир и доброта (и да се промени положително - от лошите крайности до които е стигнал)!Според мен: света трябва да върви към положителни промени и вече да няма войни, конфликти, геноцид/и (над) човек и/или хора, убийства, побои, самоубийства, насилия /в филми, романи, сериали и т. н/, черен и/или лош хумор /примерно с - педераси /изнасилвания (над) тях и въобще и т. н/включително още от детска възраст, импотентни мъже и прочие/, вражди, вулгарни думи, и нищо лошо на Земята. Дано по-скоро света се оправи и промени към добро - аз желая свят без страдание, насилие и въобще без всякакви лоши неща!! Надявам се по-скоро света да се оправи и промени към добро : и отново хората по света да имат добра работа; добър и щастлив живот и т.н!!Ще напиша нещо на друга тема: хората нямаме право да призоваваме (да се смеем и така нататък) за кастрации на хора и така нататък, стерилизация (насилствена и т.н), изнасилвания (и/или съвети и/или заплахи за тях- било анални на мъже и така нататък) на хора и т.н, убийства,самоубийства, войни, вражди, омраза, влизане и/или ходене на хора при психиатри (и/или техните психични и т.н проблеми), побои,удари по тялото, кавги и/или спорове, геноцид над нации от хора, заплахи с оръжие и/или думи (дори казани на шега) и т.н-дори показани в филми, сериали и т.н- това е моето мнение! Няма доказателство, че изнасилвача и физически зрав (а може и да е осъден несправедливо, а реално да е невинен)- би повторил това свое престъпление). Може би само съд може да решава присъдите за всеки човек и т.н. Хората нямаме право да призоваваме за -влизане в болници (вземане на лекарства- било психиатрични и т.н)- било психиатрии и т.н (ходене на лекар/и - било психиатри и т.н) ....На света му трябва да се промени положително- от лошите крайности до които е стигнал), аз не желая изтезания, жестокости, бой, насилия,пошлост, вулгарност, лоши неща, трафиканти на каквото и да е, и т.н-които неща не трябва да съществуват в един добър и възстановен свят (на което се надявам скоро да стане със Земята). ...

 5. 5.

  And I think need: peace on Earth and good among people

Подобни статии

Кой колко яде?

Кой колко яде?

Задавали ли сте си въпроса: "Колко храна може да изяде едно животно?" Ако е така, по - долу в табли...

Общуване при котките

Общуване при котките

Много хора си задават въпроса "Как общуват котките?", "По какъв начин изразяват своите чувства?", "К...

Чудовището от Лох Нес

Чудовището от Лох Нес

От време на време средствата за масово осведомяване, както и някои книги, съобщават за неоткрити още...