🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Кастрираните кучета живеят по-дълго ?!

Кастрирането на кучетата не само ограничава тяхната популация и намалява бездомните животни. Ново проучване на университета в Джорджия установява, че кастрацията на кучетата добавя няколко години към живота на кучетата и намалява риска от някои от специфичните причини за смърт.

В изследването са разгледани смъртните актове на 40 139 кучета.

Данните са взети от ветеринарно-медицински бази данни и обхващат период от 10 години. Изследователите открили, че средната продължителност на живота на кучета, които не са били кастрирани е 7.9 години, а при кастрираните е 9.4 години.

За да установят каква е причината за това учените започнали да търсят какви са основните причини за смъртност при кастрираните и некастрираните кучета.

Установено било, че кучетата, които са кастрирани е по - вероятно да се разболеят от рак или автоимунно заболяване, докато некастрираните кучета по - често умират от инфекциозни заболявания или травми. Ако мислите да кастрирате кучето си трябва да сте наясно от възможните рискове, свързани с имунно-свързани заболявания и рак.

Информацията получена от това изследване може да помогне не само за изучаване проблемите на кучетата, но и на хората. При хората също се забелязва, че мъже които са били "кастрирани", поради медицински причини живеят по - дълго.

Екипът направил изследването заявява, че разликата в продължителността на живота между кастрираните и некастрираните кучета вероятно е по - малко, тъй като в изследването са участвали предимно болни кучета, но са убедени, че такава разлика все пак съществува и тя е в полза на кастрираните кучета.

Рейтинг:
2.3/5 на базата на 3 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

5. I write from abroad
And I think need: peace on Earth and good among people
4. man
Надявам се в бъдеще Земята да се оправи и вече да няма омраза, злоба, гняв, насилие, богохулства (дори като негодувание, нетърпение, отчаяние, отегчение и т.н), изтезания, безработица, лоши прояви, болести и прочие лоши неща между хора (в хора) и прочие - а да има добър и щастлив живот за хората и добър шанс за всеки човек. На света му трябва любов, мир и доброта (и да се промени положително - от лошите крайности до които е стигнал)!Според мен: света трябва да върви към положителни промени и вече да няма войни, конфликти, геноцид/и (над) човек и/или хора, убийства, побои, самоубийства, насилия /в филми, романи, сериали и т. н/, черен и/или лош хумор /примерно с - педераси /изнасилвания (над) тях и въобще и т. н/включително още от детска възраст, импотентни мъже и прочие/, вражди, вулгарни думи, и нищо лошо на Земята. Дано по-скоро света се оправи и промени към добро - аз желая свят без страдание, насилие и въобще без всякакви лоши неща!! Надявам се по-скоро света да се оправи и промени към добро : и отново хората по света да имат добра работа; добър и щастлив живот и т.н!!Ще напиша нещо на друга тема: хората нямаме право да призоваваме (да се смеем и така нататък) за кастрации на хора и така нататък, стерилизация (насилствена и т.н), изнасилвания (и/или съвети и/или заплахи за тях- било анални на мъже и така нататък) на хора и т.н, убийства,самоубийства, войни, вражди, омраза, влизане и/или ходене на хора при психиатри (и/или техните психични и т.н проблеми), побои,удари по тялото, кавги и/или спорове, геноцид над нации от хора, заплахи с оръжие и/или думи (дори казани на шега) и т.н-дори показани в филми, сериали и т.н- това е моето мнение! Няма доказателство, че изнасилвача и физически зрав (а може и да е осъден несправедливо, а реално да е невинен)- би повторил това свое престъпление). Може би само съд може да решава присъдите за всеки човек и т.н. Хората нямаме право да призоваваме за -влизане в болници (вземане на лекарства- било психиатрични и т.н)- било психиатрии и т.н (ходене на лекар/и - било психиатри и т.н) ....На света му трябва да се промени положително- от лошите крайности до които е стигнал), аз не желая изтезания, жестокости, бой, насилия,пошлост, вулгарност, лоши неща, трафиканти на каквото и да е, и т.н-които неща не трябва да съществуват в един добър и възстановен свят (на което се надявам скоро да стане със Земята). ...
3. българин
на сайта „Трансферите в Бундеслигата – лято 2015“ в blitz. bg (от 2 септември 2015 година) пише важни коментари за християнството
2. Анонимен
бабини дивитини като кас триираш кучето го пазиш от заболявния но зашто стопаните требва да пазят кучетатаси и бес кастрация болести несе хваштазт просто така спорет мен . това че кастрираните кучета живеят по длго дабе дукато него видя няма да повявам
1. М.П.
Може би е така, защото и едното хъски се разболя - проблеми с матката, и др. хъски има същия проблем. Много е късно може би за кастрация - почти на 10 год. са и затова приветствам идеята за кастрация, въпреки че имам вси още някои задръжки и притеснения
Виж още отзиви
Коментирай
loading...