Кога кученцата започват да лаят?

Кога кученцата започват да лаят?

"Моето куче (Бордър Коли) роди кученца, които вече са на 1 месец.

Те обаче все още не лаят, а само скимтят. Кога кученцата ще станат по- -гласовити и ще започнат да лаят?"

Отговор: Кученцата ви са в такава възраст, в която вече имат потенциала да започнат да използват своите гласни струни. Кучетата обикновено започват да издават звуци 2-3 седмици след като се родят.

Техните първи звуци обикновено са скимтене и квичене. Обикновено кученцата започват да лаят, когато навършат 7-8 седмична възраст. Някои от тях могат да започнат да лаят едва след като навършат 16 седмици.

Това донякъде зависи и от характера на кучето. Някои са по - комуникативни и започват да лаят много рано, други са "по - срамежливи" и започват да лаят, когато поотраснат. Някои кучета остават сравнително тихи през целия си живот.

Защо лаят кучетата?

Лаят е начина, по който комуникират кучетата. Малките кученца лаят поради най - различни причини - за да изразят вълнението си по време на игра, опитват се да ви кажат нещо, гладни са или искат да излязат навън до тоалетна.

Кученцата бързо се научават, че когато лаят им се обръща внимание. Внимавайте да на научите кучето си да лае винаги, когато иска да му обърнете внимание, защото това е много лош навик.

Кученцата могат да се научат да лаят от други кученца. Ако имате възрастно куче, което лае, когато звънне звънеца има голям шанс кученцата да последват примера му. Кучетата могат да започнат да лаят и като следват например поведението на съседското куче.

Дори ако чуе лай по телевизията или човек, който се опитва да лае, кученцето може да реагира и също да залае. Някои звучи, като сирена или силна музика могат да накарат кучето ви да вие или да лае.

Кучето ми лае многоПо време на социализацията на кученцето, която продължава от 6-та до 12-та му седмица то може да лае по всичко непознато, включително хора и шумове. Кученцето може и да повтори това поведение на по - късен етап, когато е на възраст между 4 и 6 месеца. С течение на времето кучето свиква с вашия дом и започва да развива териториално поведение. Тогава то ще започне да лае, когато непознат доближава къщата ви.

Как да разпознаете кучетата, които лаят много?

Зад този въпрос стои един проблем и той е защо някои стопани предпочитат лаещи кучета. Отговора е, че лаещото куче предупреждава вас и семейството ви за потенциални опасности.

Не е лошо да имате куче, което да отговаря за вашата безопасност и да лае по потенциална опасност, но за целта е много важно да социализирате добре кучето във възможно най - ранна възраст. Куче, което не е добре социализирано може да лае от страх и да не прави разлика между приятели и врагове.

Защо лае кучетоЛипсата на социализация увеличава агресията на кучето и то може дори да ухапе човек, който не е направил нищо лошо. Опасно е да не социализирате кучето си с цел то да бъде по - свирепо към непознати. Едно добре социализирано куче може да си взаимодейства безопасно с различни хора в различни ситуации, докато едно несоциализирано куче може да стане неконтролируемо в определени ситуации.

Несоциализираното куче е по - опасно за вашето семейство, отколкото за потенциален непознат, който застрашава имота ви. Добре социализираните кучета също могат да лаят по някой непознат, който приближава къщата ви. Няма нужда кучето да се спуска да хапе непознатия. Лаят е достатъчен на предупреди непознатия и да защити вашето семейство.

5.0, 2 гласа
прегледи 8674

Препоръчани продукти

Коментари за Кога кученцата започват да лаят?

 1. 1.

  кучетата нямат нужда од кучешки дрехи късокосместите породи кучета несе нуждаят од дрехи бе сноби просто се всползвате од тях и дето го казвате че трябва пичерите да се обличатгреши може и кучешките дрехи даса бизнес но това незначи че трябва я някои е казал че штом има отребител ила и нужда но ония дето го казва да си гледа работата

 2. 2.

  имаше една статия в интернет пишиша цитирм мислите че е смешно куче с дрешка нима заштото на породите с кса козина им трябват краи на цитата тизи дето го е писл явно само си налага модата . и забелязах зашто все като се спомене ксо косвестите породи всички изведнж се запалват и не преценяват каква глупуст е.

 3. 3.

  tova e vushititelno

 4. 4.

  nie si kupihme nemska ovcarka
  i tq e na cvqm kafqva

 5. 5.

  моето куче е на 4 месеца,а още не се чува нищо когато се опитва да лае.Лаят му прилича на шум от спукана гумена играчка.Трябва ли да се притесня?

 6. 6.

  До 5. Анонимен - не се притеснявайте. С израстването лаят му ще се оформи.

 7. 7.

  Здравейте, имам немска овчарка на 8 месеца/женска/. Все още не лае. Трябва ли да се притеснявам от нещо? Като цяло ръмжи когато си играе с една гумена играча която ръба и подхвърля насам натам но не лае нито по други кучета или хора.

 8. 8.

  До 7. dani - не, не се притеснявайте, но е добре ако не сте започнали обучение на определени команди да го направите.

 9. 9.

  Здравейте имам каракачанка на 9 месеца женска.Живее с друго куче което не е от известна порода.Когато другото куче лае жестоко каракачанката бяга и търси начин да се скрие.Нощем понякога лае чувайки лай на други кучета в селото в което живеем.Знае някои команди но не всички изпълнява.Притеснява ме факта че когато минават чужди хора не лае .

 10. 10.

  Здравейте! Имам мини пинчер на два месеца е не лае това нормално ли е?

 11. 11.

  Здравейте имам каркачнка на 1, година и 3 месеца лае по някога по хора но не всеки път повечето пу кучета

Подобни статии