Защо 99 % от котките не обичат сладко?

Защо 99 % от котките не обичат сладко?

Защо котките не могат да усетят вкуса на сладкото?

Хората и повечето бозайници обожават сладките неща. Kотките обаче предпочитат протеините и мазнините, съдържащи се в месото.

Проблема е, че котките нямат вкусови рецептори, с които да усетят истинския вкус на сладкото.

Това се дължи на някои генетични дефекти, които са ги направили безразлични към сладките неща. Въпреки това някои котета харесват сладки храни. Бъдете внимателни!

Някои от храните, които ние възприемаме като сладки, съдържат и други вкусове, които котките успяват да усетят.

Нашите рецептори възприемат най - силно сладостта, докато рецепторите на котките възприемат други вкусове. Някои котки обичат меките и сочни консервирани храни, докато други предпочитат главно суха храна.

"Мога ли да давам на котката си някакви сладки лакомства?"

Според някои ветеринарни лекари може да давате и сладки лакомства на своите котки, но те не трябва да са повече от 10% от дневната дажба калории, за да се избегнат стомашни разтройства.

Друга причина поради, която не трябва да се прекалява със сладкото са възможните проблеми с наднормено тегло на вашият любимец.

Трябва да се консултирате с ветеринар, преди да започнете да давате на котето си човешки храни, защото някои от тях съдържат лук и чесън и могат да предизвикат анемия.

Трябва да избягвате и храненето на котките с грозде и стафиди, тъй като те могат да предизвикат проблеми с бъбреците, причинени от неизвестен фактор.

5.0, 2 гласа
прегледи 3840

Препоръчани продукти

Коментари за Защо 99 % от котките не обичат сладко?

  1. 1.

    Е то ако дам на мойта котка сладолед какво ще стане.

  2. 2.

    Моята котка обича сладко тя е от редкия 1% котки които обичат сладко.

Подобни статии