Кучетата реагират на човешките емоции

Кучетата реагират на човешките емоции

Всеки е имал съмнения, че верният му четириног приятел усеща чувствата му и го разбира по - добре от повечето близки и приятели.

Ето, че това вече е и научно доказано, така че и скептиците относно усета на кучетата да се убедят в това колко силна е връзката между хората и домашните любимци.

Проучване на група британски учени е установило, че в моменти на силен емоционален стрес кучетата се отзоват да успокоят, както своя стопанин, така и напълно непознат човек.

Според учените това е естественото поведение на кучето, да помага на човек изпаднал в беда, като му вдъхва увереност.

Кучетата реагират на емоцииВ експеримента проведен от учените са взели участие 18 кучета от различни породи, като първо са били със стопаните си, а след това са оставени в компанията на непознати хора.

Петнадесет от кучетата са реагирали на емоцията на непознатите хора и са се опитали да ги успокоят. Според учените това поведение на кучетата доказва теорията, че те реагират на емоциите на човека, а не на своите собствени нужди.

5.0, 1 гласа
прегледи 10146

Препоръчани продукти

Коментари за Кучетата реагират на човешките емоции

  1. 1.

    Zabelqzah su6toto povedenie pri ku4eto si i dulgo vreme se 4udeh za6to se durji taka... Ne che ne mi haresva da imam priqtel, s koyto da spodelq bolkata si ot vreme na vreme, no tova e drug vupros. Kakto i da e, blagodarq vi che mi izqsnihte vsi4ko... :)

  2. 2.

    Научи се да пишеш на правилен Български език, а не български думи с латински букви и цифрите 4 и 6 и тогава давай мнение .

  3. 3.

    Вярно е 4е ку4етата реагират на 4овешките емоции - хихи странен начин за писане - ку4е хихи

Подобни статии

Опазване на бозайниците

Опазване на бозайниците

Днес една от най - важните задачи, която стои пред човечеството е да се запази съществуващият на пла...

Къде живеят бозайниците?

Къде живеят бозайниците?

Въпреки привилегированото положе­ние, което имат бозайниците в днешната фауна на Земята, техният бро...