🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Общи

Котки и кучета с магически произход

Нашите домашни любимци ни омагьосват всеки ден, без значение дали мъркат в скута ни или ни поздравяват с неподправен ентусиазъм още от вратата.

В миналото някои породи кучета и котки са били считани за магически, в буквалния смисъл на думата.

От котета, които някога са били почитани като богове, до кучета, които са били натоварени със задачата да охраняват подземния свят. Тук сме събрали 10 породи кучета и котки, чиито корени са се превърнали в легенда.

Кучета:

1. Чихуахуа

Тези дръзки кученца са известни със своята почти обсесивна преданост към собствениците си, дори в задгробния живот. В древно Мексико чихуахуа се смятали за духовни водачи, които защитавали душите при пътуването им през подземния свят.

2. Мастиф

Tези кучета са отлични пазачи, затова не е изненада, че според гръцката митология триглав мастиф, известен с наименованието Церберус е охранявал входа към подземния свят.

3. Ши Тцу

Tази порода кучета се свързва с будистката митология. Bили отглеждани от тибетските монаси, за да приличат на лъвове. Смятали се за въплъщение на пакостливите домакински богове. Според друго вярване те пренасяли душите на ламите, които все още не били достигнали нирвана.

4. Китайски Шар-Пей

Ако вярвате в призраци и други паранормални явления може да искате да разполагате с Шар-Пей в близост до вас. Поради пурпурните си езици и набръчкана кожа се смята, че тези кучета гонят злите духове.

5. Мексиканско голо куче

В древно Мексико тези кучета са били почитани, заради своите лечебни сили. Вярвало се е, че те лекуват зъбобол, безсъние, ревматизъм, артрит и други заболявания. Това не е всичко, вярвало се е, че плашат злите духове и натрапниците.

6. Уелско корги пембрук

Тези кучета имат странни петна по гърба, които според уелския фолклор са им оставени като подарък от феите, тъй като са ги яздили като коне.

Котки:

1. Норвежка горска котка

Tази порода със сигурност има интригуваща история. Според легендата норвежката горска котка издърпала на небето колесницата на скандинавската богиня Фрея.

2. Руска синя котка

Легендите разказват, че безстрашна руска синя котка е обиколила целия свят, като е яздила заедно с казаците и е пътувала на борда на кораби. Според руския фолклор тези котки имат лечебни способности и носят късмет.

3. Египетски мау

Древните египтяни са се прекланяли пред тези котки и са ги почитали като богове. Породата притежава някои доста уникални характеристики. Това е единствената домашна котка с естествени петна по козината и може да развива скорост до 50 километра в час.

4. Корат

В родината им, Тайланд, тези котки са символ на добър късмет и богатство. Тъй като късмета не бива да се продава, тези котета са давани само като подаръци.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1. Анонимен
И тибетското лъвски куче се дава само за подарък. Грях е да го продадеш!!!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...