🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Кучетата могат да разпознават образите на други кучета

Нови изследвания показват, чe кучетата са способни да разпознават образите на други кучета, които им се показват на монитора и да ги групират по този признак.

Изследването е водено от д-р Диминик Дериан, който първи установил способността на кучетата да разпознават образите на себеподобните и да ги подреждат в категории.

Изследването показало, че кучетата могат да разпознават всички породи от себеподобните си.

Предишни изследвания също са показали, че някои видове животни или отделни индивиди имат по - голяма способност да разпознават изображения на животни от своя вид, отколкото други животни.

Екипът от учени прави изследването върху домашните кучета, които имат най - голямото морфологично разнообразие сред всички видове. В момента има регистрирани над 400 вида кучета. Това голямо разнообразие от домашни кучета е накарало учените да изследват дали те не са способни да разпознават изображения на различните породи от собствения си вид.

Екипът е показал изображения на 9 различни породи кучета от чистокръвни породи и кръстоски. Тези изображения са били показани на кучета, заедно с изображения на други домашни и диви животни, както и хора.

По време на проучването на кучетата за показани 144 двойки снимки от които да направят своя избор. Авторите на изследването са наблюдавали дали кучетата са в състояние да разпознават и групират изображенията на себеподобни, без значение от каква порода са.

Резултатите от изследването показали, че кучетата могат да групират изображенията с различни породи кучета, въпреки голямото разнообразие.  Всички 9 кучета, които са участвали в експеримента са успели да групират изображенията в кучета в една категория.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...