Защо кучето ми се "покланя"?

Защо кучето ми се

Сигурно ви се е случвало кучето ви да подаде напред предните си крайници и да допре гърдите си до земята, като в същото време издига задницата си нагоре ?!

На външен вид това изглежда като поклон, но в действителност това е универсалния начин на кучетата да ви кажат "хайде да си поиграем".

Какво иска вашето куче?

Една от най - възхитителните кучешки пози  е т.н. "поклон". Изглежда сякаш кучето се покланя пред вас, но всъщност по този начин то ви подтиква да си поиграете с него.

Някои кучета добавят и нещо като усмивка към тази поза, като издърпват устните си хоризонтално, но без да показват зъбите си, което се счита за акт на агресия.

Красотата в това поведение на кучето се крие във факта, че тук социалната йерархия не е фактор. Често се случва алфа кучето да се покланя пред по - нискостоящо куче и да му предлага да си поиграят или обратно.

Поклон на кучеКогато две кучета се срещнат за пръв път те много често се кланят едно на друго, като по този начин се сприятеляват. Когато си играят кучетата си общуват чрез движения, с които се стараят да не заплашат другото куче.

Ако играта стане прекалено груба, кучето което е прекалило отново ще застане в поклонена поза, като по този начин се извинява на другото куче и го приканва да продължат играта.

Понякога мъжките кучета също правят подобни пози, когато ухажват някое женско куче. Кучета, които не са достатъчно добре социализирани може да не знаят как да отговорят на подобна покана за игра от страна на друго куче.

Те могат да се почувстват застрашени и да започнат да ръмжат от страх. Ако кучето ви има подобен проблем, трябва да работите с професионален треньор, който да подобри социалните му умения.

Как да отговорим?

Можете да подобрите настроението на кучето си и да го накарате да му се прииграе за секунди. За целта просто трябва да му покажете, че имате игриво настроение или да му говорите с радостен тон.

Можете да пробвате да се наведете до пода и за започнете да шепнете на кучето си, това за него е еквивалент на смеха при хората.

Целенасочената е игра е важна за цялостното добро състояние на кучето, затова винаги когато имате възможност отделяйте по 5 минути да си поиграете с кучето. 

Отделяйте от ценното си време и го споделяйте с кучето. Избирайте да си играете на нещо, което кучето наистина харесва, като например теглене на въже или игра на фризби в задния двор.

5.0, 2 гласа
прегледи 2739

Препоръчани продукти

Подобни статии

Кой колко дълго скача?

Кой колко дълго скача?

 Задавали ли сте си въпроса: "Колко дълъг скок може да направи едно животно?" Ако е така, по - долу...

Кой колко е висок?

Кой колко е висок?

Задавали ли сте си въпроса: "Каква височина може да достигне едно животно?" Ако е така, по - долу в...

Кой колко е тежък?

Кой колко е тежък?

Задавали ли сте си въпроса: "Какво тегло може да достигне дадено животно?" Ако е така, по - долу в ...

КС и признати породи

КС и признати породи

Kennel Club е най - старият признат развъдник в света. Седалището му се намира в Лондон. Неговата з...