🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Отглеждането на куче помага на наркозависимите

Според проведено наскоро проведено проучване кучетата могат да помогнат за коригирането на някои човешки психични разтройства, тъй като въздействат благоприятно на функциите и химията на мозъка.

Изследването показва как общуването с кучетата подобрява настроението на тийнейджърите, живеещи в центровете за лечение на наркозависими, където са назначени лица злоупотребяващи с наркотици или алкохол.

Компанията на кучето действа, като нелекарствен стимул, който възстановява нормалния работен процес на мозъка. Изследването е направено сред група тийнейджъри, като част от тях са имали за компания кучета, а друга част са играли видео игри и баскетбол.

След това те са били помолени да отговорят на няколко въпроса, с които да се определи тяхното емоционално състояние. Хората, които са прекарали времето си с кучета изпитват по - голяма радост и са по - внимателни и спокойни. Симптомите им на депресия и пост-травматично стресово разстройство значително намалят.

Според организаторите на проучването общуването с кучета стимулира освобождаването на опиоиди, психоактивни химикали и насърчава облекчаването на болката и приятните чувства.

Лекарства за лудиНякои лекарства имат същия ефект, но често имат странични ефекти. При споделеното време с кучета това става по естествен начин и без странични ефекти.

Прекомерната употреба на наркотици води до значителни промени на опиоидните системи, а това води пък до неприятни чувства на самота и депресия.

Социалното общуване с кучетата води до облекчаването на тези негативни състояния. Хората с поведенчески проблеми след няколко сесии с кучета започват да контролират поведението си, гласа им става по - тих и спокоен, а движенията по - плавни и изчистени, без излишна нервност.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...