🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Котки

От какво се лишавате, ако нямате котка?

"Аз не обичам котки." - това си казват повечето хора, които нямат котка за домашен любимец.

В повечето случаи тези хора никога не са съжителствали с котки и не познават изобщо тези прекрасни животни. Ето какво губите, когато нямате котка за домашен любимец:

*Котките са забавни*

Гледали ли сте как котките си играят с хартиени пликове, топки, играчки и други предмети? Много е забавно. Котките обичат да бягат надолу-нагоре по стълбите или от единия до другия край на коридора, без видима причина.

Намират най - забавните места, на които да седнат или полегнат и обичат да извиват тялото си по много смешен и необичаен начин. Обожават да влизат в тесни кутии, торби или кашони. Никой не знае защо го правят, но определено е доста забавно.

Известно е, че котките обичат и да събуждат своите стопани рано сутрин. Обикновено поставят нежно лапите си върху лицето или застават на гърдите ви, докато най - накрая не благоволите да станете и да им направите закуска.

*Котките са игриви*

Котките много обичат да си играят. Те скачат, дебнат, бягат и могат да правят това с часове. Повечето деца обожават да си играят с котки. Все пак, ако си взимате нова котка, трябва да и дадете необходимото време да свикне с новата среда и да се отпусне. След това ви очакват много забавни игри.

*Котките са умни*

В природата котките са върховни хищници, а това изисква висок интелект. Те умеят да разчитат езика на тялото на хората и останалите животни и знаят точно как да реагират в различните ситуации.

*Котките обичат да са близо до своите стопани*

Повечето котки обичат компанията на хората, все пак не всички са с еднакъв характер и някои предпочитат да бъдат сами. По - социалните котки обожават да ги галят, да се гушкат и да се търкат в краката на хората.

Все пак имайте в предвид, че повечето котки не обичат да бъдат държани дълго време на ръце. Дори и да не са много гальовни повечето от тях все пак предпочитат да стоят или лежат спокойно в близост до хората.

*Котките умеят да утешават*

Котките усещат, когато сме тъжни и ще направят всичко възможно да подобрят настроението ни. Ще дойдат до вас, ще ви помъркат, ще потърсят социален контакт. Гледайки ви с тези големи, мили очи, няма как да не ви разчувстват и подобрят настроенито.

*Котките са очарователни*

Има толкова много невероятни неща, свързани с котките. Знаете ли например, че те имат 32 мускула, които контролират поотделно всяко едно ухо? Слухът е едно от най - важните сетива за котките. Те могат да чуват звуци с честота до 60 кило херца, докато човешкото ухо например не може да чува звуците с чистота по - висока от 20 кило херца.

Освен това котките имат супер чувствителни мустаци, които им помагат в навигацията и движенията. Техните мустаци са като антени, които винаги събират информация.

*Котките са упорити*

Живота се променя толкова бързо, но котките са непоколебими и упорити. Каквито и промени да се случват в живота ви, техния характер рядко ще се промени значително.

Затова следващия път, когато някой ви каже, че не харесва котки, попитайте го живял ли е някога с някое от тези очарователни съзнания. Определено те не знаят какво пропускат.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

5. yoana gargova
Da,tova e mnogo viarno!Az niamam kotka no znam kolko sa sladki,inteligentni i igrivi!Moeto lubimo jivotno e kotka ;)
4.
Дааааааааааааааааа!
3.
Много хубава и вярна статия.Имам четири мъркащи муцунки,това са прекрасни животни!
2. Анонимен
Извинете, сгреших, имам предвид: Вярно е! :)
1. Анонимен
Вярно е!????????
Виж още отзиви
Коментирай
loading...