От какво се лишавате, ако нямате котка?

От какво се лишавате, ако нямате котка?

"Аз не обичам котки." - това си казват повечето хора, които нямат котка за домашен любимец.

В повечето случаи тези хора никога не са съжителствали с котки и не познават изобщо тези прекрасни животни. Ето какво губите, когато нямате котка за домашен любимец:

*Котките са забавни*

Гледали ли сте как котките си играят с хартиени пликове, топки, играчки и други предмети? Много е забавно. Котките обичат да бягат надолу-нагоре по стълбите или от единия до другия край на коридора, без видима причина.

Намират най - забавните места, на които да седнат или полегнат и обичат да извиват тялото си по много смешен и необичаен начин. Обожават да влизат в тесни кутии, торби или кашони. Никой не знае защо го правят, но определено е доста забавно.

Известно е, че котките обичат и да събуждат своите стопани рано сутрин. Обикновено поставят нежно лапите си върху лицето или застават на гърдите ви, докато най - накрая не благоволите да станете и да им направите закуска.

*Котките са игриви*

Котките много обичат да си играят. Те скачат, дебнат, бягат и могат да правят това с часове. Повечето деца обожават да си играят с котки. Все пак, ако си взимате нова котка, трябва да и дадете необходимото време да свикне с новата среда и да се отпусне. След това ви очакват много забавни игри.

*Котките са умни*

В природата котките са върховни хищници, а това изисква висок интелект. Те умеят да разчитат езика на тялото на хората и останалите животни и знаят точно как да реагират в различните ситуации.

*Котките обичат да са близо до своите стопани*

Повечето котки обичат компанията на хората, все пак не всички са с еднакъв характер и някои предпочитат да бъдат сами. По - социалните котки обожават да ги галят, да се гушкат и да се търкат в краката на хората.

Все пак имайте в предвид, че повечето котки не обичат да бъдат държани дълго време на ръце. Дори и да не са много гальовни повечето от тях все пак предпочитат да стоят или лежат спокойно в близост до хората.

*Котките умеят да утешават*

Котките усещат, когато сме тъжни и ще направят всичко възможно да подобрят настроението ни. Ще дойдат до вас, ще ви помъркат, ще потърсят социален контакт. Гледайки ви с тези големи, мили очи, няма как да не ви разчувстват и подобрят настроенито.

*Котките са очарователни*

Има толкова много невероятни неща, свързани с котките. Знаете ли например, че те имат 32 мускула, които контролират поотделно всяко едно ухо? Слухът е едно от най - важните сетива за котките. Те могат да чуват звуци с честота до 60 кило херца, докато човешкото ухо например не може да чува звуците с чистота по - висока от 20 кило херца.

Освен това котките имат супер чувствителни мустаци, които им помагат в навигацията и движенията. Техните мустаци са като антени, които винаги събират информация.

*Котките са упорити*

Живота се променя толкова бързо, но котките са непоколебими и упорити. Каквито и промени да се случват в живота ви, техния характер рядко ще се промени значително.

Затова следващия път, когато някой ви каже, че не харесва котки, попитайте го живял ли е някога с някое от тези очарователни съзнания. Определено те не знаят какво пропускат.

5.0, 2 гласа
прегледи 2142

Препоръчани продукти

Коментари за От какво се лишавате, ако нямате котка?

 1. 1.

  Вярно е!????????

 2. 2.

  Извинете, сгреших, имам предвид:
  Вярно е! :)

 3. 3.

  Много хубава и вярна статия.Имам четири мъркащи муцунки,това са прекрасни животни!

 4. 4.

  Дааааааааааааааааа!

 5. 5.

  Da,tova e mnogo viarno!Az niamam kotka no znam kolko sa sladki,inteligentni i igrivi!Moeto lubimo jivotno e kotka ;)

Подобни статии

Общуване при котките

Общуване при котките

Много хора си задават въпроса "Как общуват котките?", "По какъв начин изразяват своите чувства?", "К...

Чудовището от Лох Нес

Чудовището от Лох Нес

От време на време средствата за масово осведомяване, както и някои книги, съобщават за неоткрити още...

Загадката - Снежен човек

Загадката - Снежен човек

В миналото ... Загадката "Снежен човек" датира от много дълго време. Първите сведения за това загад...