🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

5 породи кучета, които вече "не са на мода"

Популярността на различните породи кучета се променя много бързо с времето. Например преди време породата Чихуахуа беше много рядко срещана и повечето хора се радваха страшно много, когато видят такова куче.

След това последва бум на тези кучета и сега хората, желаещи да се сдобият с тези малки приятели са безброй много.

Други много популярни напоследък породи са Ротвайлер.

Това са хубави породи, но на повечето ветеринари им липсват някои от популярните в миналото породи, които днес се срещат все по - рядко. Проведена статистика (в чужбина) сочи, че породите кучета, които вече не са сред най - популярните са:

Ирландски сетер

Поплярни ли са ирландските сетериПреди да видиш тази порода беше нещо нормално. Тези кучета много обичат стопаните си и като цяло обожават да са сред хора.

Не ви ли липсват усмихнатите им физиономии и пернатите им опашки, които не спират да се въртят ?!

Шотландски териер

Популярен ли е Шотландският териерТези стилни кучета понякога са трудни за гледане, тъй като все пак са териери и са малко своенравни.

В последните години обаче тази красива порода се среща все по - рядко и много малко хора предпочитат да си вземат такова куче.

Това е жалко, защото тези кучета наистина знаят как да създадат впечатление.

Коли

Колито от филма ЛасиПомните ли филма "Ласи"? Преди 20-на години тази порода бе много популярна и често срещана. Те са много интелигентни и красиви кучета.

Най - впечатляваща е тяхната дълга козина, която подчертава изящният им вид. В последно време обаче породата губи своята популярност и в наши е все по - рядко явление да срещнеш такова куче на улицата.

Бретански шпаньол = Бретон шпаньол

Популярен ли е Бретон шпаньолаТази порода кучета е предпочитана от ловците, тъй като притежава отлични качества за лов. Те обаче са кучета, които пасват на всяко едно семейство. Размерът им ги прави подходящи за гледане в къща или апартамент.

Те са много енергични кучета и се нуждаят от редовни дълги разходки. Може би забързания живот, в който намираме все по - малко свободно време  е довел до намаляване броят на тези красиви кучета, които изискват малко повече грижи.

Кокер шпаньол

Популярни ли са кокеритеВ продължение на десетилетия това бе най - разпространената порода и тенденцията у нас сочи, че тези кучета си остават част от семейството на много хора.

В чужбина обаче, с течение на годините кокерите бяха изместени от пудели и други подобни породи.

Ролята на медиите ...

Роля на медиите за породите кучетаГоляма роля за популярността на определени породи кучета изиграва телевизията и рекламния пазар. Когато дадена порода участва по - често в реклами или филми е нормално тя да придобие по - голяма популярност сред хората. Същото важи и за гореспоменатите породи, някои от които са добили своята популярност именно благодарение на телевизията и един ден могат отново да я върнат пак благодарение на телевизията.

*Статията е с любопитна цел! Нека тази статистика не повлияе на вашето решение да си вземете куче от тази порода! Всяка една от тези породи е уникална и това, че не се смята за "модна" не трябва да я прави нежелана!

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

7. Ева
ЗАЩО НЕ ИСКАТ КОЛИТА!?
6. Никол17
Шотландският териер също е много сладък,но и според мен тази статия трябва да се изтрие.Не искам да Ви принуждавам да го правите нито пък да си налагам мнението.
5. Никол17
До Анонимен-напълно си прав а и колито,кокер шпаньолът за мен са си още на мода а и при мен стана същото като с теб.
4. д-р БауБау
До 3. Анонимен - благодарим ви за споделеното мнение. Направихме малко пояснение в края на статията :)
3. Анонимен
Най - добре махнете статията. Не искам да звучи като нападение,но няколко мой приятели,кото видяха тази статия и си казаха "Значи няма да си взема такова куче". Не ми го побира ума,колко още хора ще си го помислят и като си вземат някое "модно" куче на 99% ще свърши в приют. Мое мнение,не го налагам върху никой
2. Даниела
Преди се срещаха, много често и кучета от породата доберман, но в последно време са рядкост.
1. Анонимен
това което е станало с тези кучета може да стане и с чиуа хуа ретрии врите намски овчарки с сешмските и персийските котки идори с морските свинчета
Виж още отзиви
Коментирай
loading...