5 породи кучета, които вече "не са на мода"

5 породи кучета, които вече

Популярността на различните породи кучета се променя много бързо с времето. Например преди време породата Чихуахуа беше много рядко срещана и повечето хора се радваха страшно много, когато видят такова куче.

След това последва бум на тези кучета и сега хората, желаещи да се сдобият с тези малки приятели са безброй много.

Други много популярни напоследък породи са Лабрадор, Питбул, Булдог, Голдън ретривър, Йоркширски териер, Немска овчарка и Ротвайлер.

Това са хубави породи, но на повечето ветеринари им липсват някои от популярните в миналото породи, които днес се срещат все по - рядко. Проведена статистика (в чужбина) сочи, че породите кучета, които вече не са сред най - популярните са:

Ирландски сетер

Поплярни ли са ирландските сетериПреди да видиш тази порода беше нещо нормално. Тези кучета много обичат стопаните си и като цяло обожават да са сред хора.

Не ви ли липсват усмихнатите им физиономии и пернатите им опашки, които не спират да се въртят ?!

Шотландски териер

Популярен ли е Шотландският териерТези стилни кучета понякога са трудни за гледане, тъй като все пак са териери и са малко своенравни.

В последните години обаче тази красива порода се среща все по - рядко и много малко хора предпочитат да си вземат такова куче.

Това е жалко, защото тези кучета наистина знаят как да създадат впечатление.

Коли

Колито от филма ЛасиПомните ли филма "Ласи"? Преди 20-на години тази порода бе много популярна и често срещана. Те са много интелигентни и красиви кучета.

Най - впечатляваща е тяхната дълга козина, която подчертава изящният им вид. В последно време обаче породата губи своята популярност и в наши е все по - рядко явление да срещнеш такова куче на улицата.

Бретански шпаньол = Бретон шпаньол

Популярен ли е Бретон шпаньолаТази порода кучета е предпочитана от ловците, тъй като притежава отлични качества за лов. Те обаче са кучета, които пасват на всяко едно семейство. Размерът им ги прави подходящи за гледане в къща или апартамент.

Те са много енергични кучета и се нуждаят от редовни дълги разходки. Може би забързания живот, в който намираме все по - малко свободно време  е довел до намаляване броят на тези красиви кучета, които изискват малко повече грижи.

Кокер шпаньол

Популярни ли са кокеритеВ продължение на десетилетия това бе най - разпространената порода и тенденцията у нас сочи, че тези кучета си остават част от семейството на много хора.

В чужбина обаче, с течение на годините кокерите бяха изместени от пудели и други подобни породи.

Ролята на медиите ...

Роля на медиите за породите кучетаГоляма роля за популярността на определени породи кучета изиграва телевизията и рекламния пазар. Когато дадена порода участва по - често в реклами или филми е нормално тя да придобие по - голяма популярност сред хората. Същото важи и за гореспоменатите породи, някои от които са добили своята популярност именно благодарение на телевизията и един ден могат отново да я върнат пак благодарение на телевизията.

*Статията е с любопитна цел! Нека тази статистика не повлияе на вашето решение да си вземете куче от тази порода! Всяка една от тези породи е уникална и това, че не се смята за "модна" не трябва да я прави нежелана!

4.5, 2 гласа
прегледи 8359

Препоръчани продукти

Коментари за 5 породи кучета, които вече "не са на мода"

 1. 1.

  това което е станало с тези кучета може да стане и с чиуа хуа ретрии врите намски овчарки с сешмските и персийските котки идори с морските свинчета

 2. 2.

  Преди се срещаха, много често и кучета от породата доберман, но в последно време са рядкост.

 3. 3.

  Най - добре махнете статията. Не искам да звучи като нападение,но няколко мой приятели,кото видяха тази статия и си казаха "Значи няма да си взема такова куче". Не ми го побира ума,колко още хора ще си го помислят и като си вземат някое "модно" куче на 99% ще свърши в приют. Мое мнение,не го налагам върху никой

 4. 4.

  До 3. Анонимен - благодарим ви за споделеното мнение. Направихме малко пояснение в края на статията :)

 5. 5.

  До Анонимен-напълно си прав а и колито,кокер шпаньолът за мен са си още на мода а и при мен стана същото като с теб.

 6. 6.

  Шотландският териер също е много сладък,но и според мен тази статия трябва да се изтрие.Не искам да Ви принуждавам да го правите нито пък да си налагам мнението.

 7. 7.

  ЗАЩО НЕ ИСКАТ КОЛИТА!?

Подобни статии

Защо кучетата плачат?

Защо кучетата плачат?

Кучешкият плач е нещо различно от този при хората. Те не отделят топли солени сълзи, нито издават з...