🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Птици

Птиците ни лекуват с песента си

Оказва се, че песента на птиците ни носи не само удоволствие, но също така ни помага да се отпуснем и да се чувстваме в реално единство с природата.

Днес много учени твърдят, че пеенето на птиците може да има благотворно въздействие върху здравето и благосъстоянието на човека.

Ето и доказателствата за това ...

Птиците лекуват хора с песента си

В съвременната медицина вече има специална техника, наречена орнитотерапия. Методът се основава преди всичко на човешкото възприятие на птичата песен.

Птичата песен лекува човекаВ края на краищата, звуците, които издават птиците, винаги са приятни за човешкото ухо. Те могат да успокояват, да развеселяват, както и да оказват огромно положително влияние върху психическото ни състояние.

Учените твърдят, че чуруликането помага за балансиране на всички процеси, които непрекъснато протичат в нашето тяло. А когато умът и тялото са в състояние на хармония, това помага да се справим успешно с много заболявания.

Нашите мозъци са естествено програмирани да приемат песента на птичките като приятен и позитивен звук. Ето защо дори само слушането на птици инстинктивно ни носи положителни емоции.

Всяка една "певица" ни влияние по свой собствен начин

По време на своите изследвания относно влиянието на птичата песен върху здравето на човека учените установяват, че в среда, обитавана от много птици, има голям брой столетници.

В този случай различните птици пеят по различен начин, всеки един от който ни помага срещу някакво заболяване.

Например, чуруликането на славея насърчава жизнеността и физическата дейност, като активира всички системи на организма.

Пеещите канарчета звучат много ритмично и равномерно, така че помагат за преодоляване на аритмията.

Веселите песни на врабчетата ни помагат за душевна хармония и преодоляване на неврозата.

Песента на птиците е полезна за всички

Много е полезно да се ходи сутрин или вечер в гората или парка, където можем да чуем цял с хор от различни гласове на птици.

Песента на птичките действа успокояващоАко слушате тези звуци преди лягане, сънят ви никога няма да бъде нарушен. А на сутринта птиците ще ви помогнат да получите допълнителна енергия като тласък за деня.

И ако гората или парка са твърде далеч от дома ви, поне може да си пуснете запис на птичи песни и да ги слушате периодично сутрин и вечер. Тази самостоятелна "терапия" е чудесно успокоително средство.

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 4 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1. Никол17
Вярноооооо
Виж още отзиви
Коментирай
loading...