🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Котки

Световна котешка федерация - WCF

Световната котешка федерация (WCF: World Cat Federation) се състои от повече от 370 индивидуални организации, разпространени из целия свят.

Регистрирана е в Германия и участва в консултациите на Европейския парламент в Страсбург, където отговаря за законите за защита на животните.

Отделните членове на WCF имат свободата да действат независимо.

Отговорности на WCF:

  • Регистрира имената на развъдниците
  • Обучава международните съдии
  • Стандартизира различните породи котки
  • Определя правилата на изложбите, които организира
  • Поддържа и разширява своите международни връзки

Световната котешка федерация се състои от 31 пълноправни члена, сред които е и България. Българската организация се нарича Съюз на фелинолозите в България. Съюза организира изложби на котки и регистрира развъдниците в България, според стандартите на WCF. Председател на съюза е Алина Ингор, а седалището му се намира във Варна на адрес ул. "Иван Вазов 36", телефон за контакти: 052 401 754.

World Cat Federation (WCF) е създадена през 1988 г. в Рио де Женейро от три клуба, които търсят по - демократични и човешки отношения отколкото е имало във федерациите до тогава. В момента WCF се състои от повече от 540 клуба на всички континенти по целия свят.

WCF е регистрирана в Германия и участва в консултации организирани от Европейския парламент. Тя отговаря за хуманитарните отношения към животните.

Лицензираните съдии на WCF се обучават съгласно международните правила. Организацията си съдейства и с други световни организации, като CFA и TICA. Техните съдии са добре дошли на състезанията организирани от WCF.

Състезанията организирани от WCF започват през 1998 г. и са лицензирани с решение на общото събрание. Съдиите на WCF вършат своята работа без заплащане. На тях им се осигуряват само пътните разходи, настаняването храната и напитките.

Забранено е да се събират допълнителни такси за котките. Ако някой съдия ви иска допълнително пари за регистриране на котка трябва незабавно да информирате централния офис на WCF и този съдия веднага ще бъде отстранен.

Още котешки федерации, организации и асоциации: ТУК

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1.
''Световната котешка федерация се състои от 31 пълноправни члена, сред които е и България.'' Имате грешка тука България е само под член, а не е пълноправен !!!!!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...