🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Собствениците на кучета спят по - добре от собствениците на котки

Това заключение е направено от японски учени. Те провели проучване относно въздействието на домашните любимци върху съня на човек.

Както е известно, много хора имат проблеми със съня, а универсално средство срещу безсъние все още не е разработено.  Затова японските учени са посветили изследването си на това как се отразява присъствието на котката или кучето върху качеството на съня на техните стопани.

Проучването се провело на два етапа. В първото "пилотно" изследване участвали 69 собственици на котки и кучета на възрастот 20 до 25 години и 158 души на същата възраст, които нямат домашни любимци.

Изследването е базирано върху специално разработена скала за оценка на качеството на съня. Във втория етап участвали 98 собственици на домашни любимци, чиято средна възраст е 19 години и 226 души в същата възрастова група без животни у дома.

Собствениците на домашни любимци и в двата случая били разделени на такива, които притежават котка и такива, в чийто дом има куче.

Къде да спи кучетоВ резултат на проведеното изследване, научните работници стигат до извода, че собствениците на домашни любимци страдат от по - малко проблеми със съня, отколкото тези, които нямат нито котка, нито куче.

От друга страна, собствениците на кучета спят по - добре, отколкото тези, чийто домашен любимец е котка.

А сред собствениците на кучета с най - добър сън се отличават тези, чиито животни имат свой отделен кът за спане и не споделят едно общо легло със своя стопанин.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

2. Ева
Винаги, когато спя у леля ми, котаракът и спи с мен
1. Никол17
Да
Виж още отзиви
Коментирай
loading...