Съвременните птици са преки наследници на динозаврите

Съвременните птици са преки наследници на динозаврите

Според едно ново проучване съвременните птици притежават физическите характеристики на едно бебе динозавър от древността. Това проучване доказва, че птиците са още по - тясно свързани с динозаврите, отколкото се смяташе досега.

Повечето хора не могат да възприемат тази идея и им е трудно да повярват на това, но ако се вгледате в един тиранозавър рекс например ще установите, че той има много общи белези със съвременната синя сойка. Когато изследването на учените отива още по навътре под повърхността на тъканите и черепа, приликите стават още по - очевидни.

Доцента от Харвардския университет, Аркхат Абзханов, е първият автор, който в своите научни материали е събрал достатъчно доказателства, че еволюцията на птиците е в резултат на драстична промяна в развитието на динозаврите.

В съобщение относно своето проучване Абзхабов e споделил: "Промяната в биологията на ранните видове динозаври е създало съвременните птици. Едно изцяло ново създание, което в наши дни има над 10 000 вида и е най - успешната група гръбначни животни на планетата."

Единия от съавторите в изследването палеонтолога, Марк Норел, е допълнил: "След като внимателно анализирахме останките от скелети, яйца и меките тъкани на птицеподобните динозаври и някои примитивни видове птици, ние установихме, че птиците са живи тероподи. Това е една малка група месоядни динозаври, които включват и велосирапторите. Тези нови познания ни дават ярък пример за това как промените в развитието на динозаврите е изиграло основна роля в произхода и еволюцията на птиците."

5.0, 1 гласа
прегледи 4975

Препоръчани продукти

Коментари за Съвременните птици са преки наследници на динозаврите

  1. 1.

    tova spored me ne absolutno vqrno

  2. 2.

    i spored men

Подобни статии

Животните също имат гъдел

Животните също имат гъдел

Мислите, че само хората се гъделичкат? Помислете отново, защото учените вече изследват как животните...