Полезно хоби - Отглеждане на декоративни рибки

Полезно хоби - Отглеждане на декоративни рибки

"Защо рибка, а не куче или котка?!"

He се тревожете, ако един ден детето Ви или някой друг вкъщи Ви поиска да купите аквариум със "златни рибки".

В сравнение с кучетата и котките, с канарчетата и папагалите те са далеч по - лесни за отглеждане, тъй като не изискват кой знае колко време и главното е, че не са необходими всекидневни грижи.

Аквариумните рибки могат да се оставят, две, дори три седмици сами, когато вие и цялото Ви семейство заминете някъде на почивка.

Аквариум в домаОсвен това аквариумът е изключително ефектен и привлекателен като декоративен елемент в съвременните жилища. Вграден с усет в мебелите или в мебелните прегради, той е чудесна жива картина, която въздейства не само с прекрасните си цветове, но и с екзотиката, отпечатана в подсъзнанието ни още от детските сънища и мечти.

Освен това е доказано, че водната повърхност на аквариума овлажнява въздуха в апартаментите с парно отопление и създава условия за отглеждането на цветя. В близост до аквариума виреят и най - капризните тропични растения, като епифити и пълзящи лиани.

След време, когато и Вие се привържете към рибките, ще се убедите, че неговото присъствие има и голямо психологическо въздействие във Вашия дом. Погледът към водата, към чудесните растения и разточителните на багри непрекъснато движещи се рибки успокоява и ускорява възстановителните процеси на твърде уморения и притеснен съвременен човек.

Ще се убедите, че отглеждането на рибки е много полезно хоби. Грижейки се за своите малки питомци, децата отрано ще привикнат да бъдат работливи, добри и внимателни и с Вас, и с останалите хора, а това са изключително ценни добродетели, които ще дадат смисъл на целият им бъдещ живот.

*Още за декоративните рибки: съвети за отглеждане, видове и др. може да прочетете тук -> Декоративни рибки

5.0, 1 гласа
прегледи 10202

Препоръчани продукти

Коментари за Полезно хоби - Отглеждане на декоративни рибки

 1. 1.

  mersi mnogo

 2. 2.

  ot kide da si vzema ribi

 3. 3.

  До 2. gyurai - В почти всички специализирани зоомагазини продават декоративни рибки - различни видове.

 4. 4.

  ve4e si nemerig blagodarya za saveta

 5. 5.

  iskam da popitam za6to na gypite mi sa razpokusani opa6kite i daje izqdeni:)v edin akvarym sa s lepe6t som dilug e kum 8 sum i dve obiknoveni som4eta

 6. 6.

  До 5.az - очевидно е, че съжителството им не се отразява добре. Съветваме Ви ако имате възможност да ги разделите.

  Съветваме Ви и да пуснете тема в нашият форум, където ще намерите любители на рибки и може да обмените опит, да получите съвети и мнения. Ние, разбира се, ще помогнем за разпространяване на информацията.

  http://zooforum.baubau.bg/viewforum.php?f=14

 7. 7.

  защото има един мъжки който ги яде и напада ,сомчетата са бизабидни и аз имах две нормални и един златен голям и те просто ми чистеха стъклата ,а златния стоеше на помбата ,така че имаш проблем отнякой мъжкар .

 8. 8.

  Az izkam da popitam kak se razlichavar bremennata gupa predvaritelno vi blagodarq

 9. 9.

  До 8. Анонимен - Когато гупата е била оплодена се появява тъмно петно отзад (около ануса). Нарича се "родилно петно" и е видимо с просто око. С напредване на бременността петното нараства и става все по - тъмно. Преди да роди (към 28 - 30 ден) може сами да наблюдавате очите на бъдещите рибки през стената (която е прозрачна) на това родилно петно.

Подобни статии