10-те най - големи и удивителни аквариуми в света (1 част)

10-те най - големи и удивителни аквариуми в света (1 част)

Океанът е място, в което непрестанно се случват чудни неща.

По света са направени няколко наистина невероятни аквариуми, чиято основна цел е да ни покажат красотата на морския свят.

Някои от тези аквариуми са толкова впечатляващи, че спокойно могат да си съперничат с красотите, които е сътворила майката природа.

Представяме ви 10 от тях!

Аквариума "Okinawa Chiraumi" - Япония

Японците са известни с това, че обичат да изпипват нещата, които правят и аквариумът "Okinawa Chiraumi" не е изключение.

Построен е през 2002 г. и има един от най - големите в света акрил панели за наблюдение.

Всяка година аквариумът привлича милиони посетители от множество държави. Представени са много различни видове риби и морски растения. Аквариумът предлага екстри като гмуркания сред животните и други забавни дейности, които правят посещението тук наистина вълшебно. Основната атракция тук е аквариумът "Kurosio", който е дом на китови акули, скатове, пасажи от сардини и други животни.

Аквариума "Ushaka Marine World" - Южна Африка

Този невероятен аквариум се намира в град Дърбан и е разположен на площ от 65 декара. Паркът е построен тематично, така че да прилича на корабокрушение и е разделен на много различни секции.

Сред основните забележителности на парка са гмуркания сред акули, представления на делфини, хранене на скатове и представления с тюлени. Аквапаркът разполага още с търговки и развлекателен кът, в който децата могат да се забавляват.

В "Ushaka Marine World" има уникални видове морски животни. Посетителите буквално остават запленени от многобройните видове риби и други океански животни. Срещат се и някои застрашени от изчезване видове. "Ushaka Marine World" е наистина уникално място място, което се харесва на малки и големи.

"Shanghai Ocean Aquarium" - Китай

Аквариумът "Shanghai Ocean" е разположен на площ от почти 264 хиляди квадратни фута и представя някои от най - редките видове животни в света.

Посетителите имат удоволствието да наблюдават антарктически пингвини, китайски алигатор, гигантски саламандър и други същества, които много рядко се срещат в дивата природа.

В аквариума е вграден тунел, за да могат посетителите буквално да се "потопят" в морските дълбини. Освен това тунелът осигурява невероятна гледка на 360 градуса, която ще впечатли дори и най - претенциозните туристи.

Аквариума "Monterey Bay" - Калифорния

Аквариумът "Monterey Bay" е една от най - уникалните забележителности по западното крайбрежие на Америка, тъй като съдържа голямо разнообразие от животински и растителни видове.

Основната цел на аквариума е да даде сигурно и добро убежище на силно застрашени животни, като по този начин се развиват програми за запазване на видовете и връщането им след време обратно в дивата природа. Аквариумът се гордее с над 35 000 животни и около 620 различни видове.

Гостите му могат да участват в храненето на животните, да се насладят на невероятни животински представления и да изживеят приятни образователни екскурзии. Видовете, които се намират в този аквариум включват тюлени, китове, акули, октоподи, медузи, змиорки, сардини и други.

Аквариума "L'Oceanografic" - Испания

Това е едно от най - красивите места в Испания и е истински рай за любителите на подводния свят. Аквариумът съдържа някои от най - уникалните и странни морски животни. Подгответе се да бъдете изумени от танцуващи тюлени, делфини и възхитителни пингвини.

Това е най - големият аквариум в Европа и разполага с 12 отделни сгради, които пресъздават различни морски екосистеми.

Освен риби в аквариума се срещат и множество морски птици. Над 500-те вида морски животни осигуряват уникално преживяване на всички посетители.

Към втора част >>>

5.0, 2 гласа
прегледи 2081

Препоръчани продукти

Подобни статии

Защо пингвините не летят?

Защо пингвините не летят?

Ново проучване показва, че пингвините са загубили способността си да летят заради това, че са започн...