10-те най - големи и удивителни аквариуми в света (2 част)

10-те най - големи и удивителни аквариуми в света (2 част)

Океанът е място, в което непрестанно се случват чудни неща.

По света са направени няколко наистина невероятни аквариуми, чиято основна цел е да ни покажат красотата на морския свят.

Някои от тези аквариуми са толкова впечатляващи, че спокойно могат да си съперничат с красотите, които е сътворила майката природа.

Представяме ви 10 от тях!

"Sydney Aquarium" - Австралия

Аквариумът се намира в пристанището Дарлинг и е дом на над 6000 животни от 650 различни вида. Добре известно е, че във водите около Австралия се срещат едни от най - изумителните морски животни и аквариумът в Сидни представя точно този уникален морски свят.

Комплексът разполага с голям акрилен тунел, където посетителите могат да се разходят и да наблюдават как рибите плуват около тях.

Посетителите на аквариума могат да се наслаждават на пингвини и тюлени във водата и извън нея. Освен това в парка живеят още различни видове акули, сардини, октоподи, крокодили и скатове, които има с какво да впечатлят дори и най - претенциозните посетители.

"New England Aquarium" - Бостън

Аквариумът е построен през 1969 г. и от тогава до днес се превръща в убежище на застрашени морски видове. Има изграден коралов риф, който наподобява Карибския коралов риф.

Тук ще може да наблюдавате голямата бяла акула, красиви и многоцветни тропически риби, морски костенурки, октоподи и др.

Аквариумът разполага и със сладководна част, в която са представени някои от животните, срещащи се в Амазонка – анаконди, пирани, електрически змиорки и много други. Има още тюлени и пингвини, както и редица уникални редки видове, които се наслаждават на комфорта в този невероятен морски парк.

"Two Oceans Aquarium" - Южна Африка

Южната част на Южна Африка се намира точно там, където се пресичат Атлантическият и Индийският океан.

Тук се срещат студени и топли течения и това създава много благоприятни условия за процъфтяване на морския живот. Не е необходимо да се гмуркате в морските дълбини, за да се насладите на кипящия живот, защото "Two Oceans Aquarium" пресъздава тази картина за вас.

Аквариумът разполага с 6 тематични зали, които са дом на повече от 3000 животни. Търсачите на силни усещания могат да се гмурнат сред акулите, да хранят различни животни и да преминат през истинска гора от водорасли.

"National Aquarium" - Балтимор

Това е един от най - обширните аквариуми в света. Построен е през 1981 г. и е дом на над 16 500 животни от повече от 660 различни вида.

Първият етаж на парка представя екваториалните гори и е пълен с различни видове тропически птици. Аквариумите, в които се намират акулите, са високи над 15 метра.

Там има големи бели акули, акула чук и много други. Друга уникална черта на този парк е аквариумът с жаби, който се явява най - голямата изложбена зала на жаби в света.

"Georgia Aquarium" – Атланта

Това е най - големият аквариум в света, дом на някои от най - редките морски животни на планетата. Паркът съдържа 5 различни галерии.

В тези галерии посетителите имат възможност да видят широка гама от животни в техните естествени местообитания. Тук се намира най - големият акрилен панел в Северна Америка, който е дом на много скатове и акули и съдържа 6.3 милиона галона вода.

Аквариумът представя някои уникални животни като рибата лъв и редица видове морски костенурки. Има и отделна галерия с речни животни, които се срещат във водните басейни на Южна Америка и Африка. Освен това тук живеят множество пингвини, делфини и други невероятни морски животни.


<<< Към първа част

5.0, 1 гласа
прегледи 1931

Препоръчани продукти

Подобни статии

Защо пингвините не летят?

Защо пингвините не летят?

Ново проучване показва, че пингвините са загубили способността си да летят заради това, че са започн...