🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Звездни любимци

Освен талантлив музикант и актьор, Дейвид Бауи беше и голям любител на животните

Дейвид Бауи беше музикант, художник, актьор и още толкова много, но той бе известен и с това, че е запален любител на животните.

В началото на 2016 година, на 10 януари, Дейвид Бауи почина след 18 месеца битка с рака. Освен с невероятните си музикални качества, той ще остане в съзнанието на хората и като голям любител на животните.

Една от най - известните фотографии в музикалната индустрия е тази на Бауи с голямо куче, изправено на задните си лапи.

На тази фотография музикантът е седнал на стол с екстравагантен черен костюм, хванал с едната си ръка лапата огромното куче.

Авторът на снимката Тери О`Нийл си спомня много ясно тази фотосесия:

"Когато започнахме снимките, кучето, което си стоеше спокойно седнало до Бауи, изведнъж се развълнува, изправи се на задните си крака и започна да лае бясно. Това стресна всички в студиото, освен Дейвид, който продължи да позира спокойно, все едно нищо не се е случило."

Неговото спокойствие в компанията на кучета е видимо в редица други снимки на рок звездата с домашни любимци. Преди смъртта си бе наречен "герой на животните", заради това, че позволи през 1977 година песента "Heroes" да бъде
включена към саундтрака на спечелилия Оскар документален филм "The Cove". Филмът е посветен на ужасяващия обичай за масово убиване на делфини в Япония, известен като "Taiji Slaughter".

Режисьорът на филма Луис Фийос сподели след смъртта на Бауи, че рок звезди от неговия ранг са искали 6-7 цифрени суми, за да бъдат включени техни песни към саундтрака, докато Дейвид е поискал абсолютния минимум и на практика включването на песента му към филма е излязло почти безплатно.

Това показва нагледно колко голямо сърце е имал Дейвид Бауи и колко много е обичал всички останали създания. Светът загуби един голям човек, музикант, артист и любител на животните!

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...