🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Котки

Бивша бездомна котка помага на фермер да пасе овцете си (видео)

Фермерът Сюзан Крамптън от Ирландия се занимава с развъждането на овце и производство на зеленчуци. В социалната мрежа Twitter тя описва всичко, което прави.

Чрез снимки на стадото и градината си тя споделя своите препоръки и полезни съвети с близо 5000 души, които търсят помощ от нея.

Сюзан прави снимки и видео записи и на своята котка, която става известна, благодарение на своите необичайни привички.

По начало котките са твърде независими, за да изпълняват едни и същи функции и твърде малки на размери, за да събират стадо овце. Но тази котка счита себе си за истинско овчарско куче.

Ето каква е нейната история ...

Преди няколко години едно бездомно коте се появило в магазин в Килкени. Тогава собственичката на магазина предлага на Сюзан да го вземе във фермата си. Тя го нарекла Bodacious (смелчак, безразсъден), защото забелязва, че не се страхува от нищо.

"Със сигурност не мога да се справя без нея. Когато ми се налага да стоя сама в 3 часа през нощта, докато чакам раждането на агне, тя седи в скута ми и мърка. Това е невероятна психологическа подкрепа за мен, която ми е много полезна",

споделя Сюзан Крамптън. Според нея котката се разбира отлично с животните в стопанството и й помага да пасе овцете подобно на бордър коли. След време стопанката на Смелчак обещава да напише книга с любимите си истории за котката, като засега не пропуска да й прави кратки видео записи и снимки, които качва в интернет.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

2. Ангел Ангелов
Страхотна е ! Напълно замества овчарското куче ! А е и достатъчно едричка !
1. VIKI I TOMI
Нямам какво да кажа . Супер котки.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...