🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Други

Вижте топ 10 най - големи домашни любимци в света (ВИДЕО)

Представяме ви класацията на най - големите домашни питомци в света.
Всички те държат свои рекорди и са регистрирани в книгата на Гинес.
Вижте животните рекордьори и техните горди стопани!

1. Най - дългата котка в света - Стиви. Той е един невероятен котарак от Невада, който държи два световни рекорда. За най - дълга котка в света (120 сантиметра) и за най - дълга котешка опашка в света.

2. Най - дебелата миеща мечка в света – Бандит, 34 килограма. Бандит е роден с проблеми на щитовидната жлеза, което е довело до това да се превърне в толкова дебело животно. Осиновен е от куче и е отгледан като кученце. По - късно е осиновен от една жена в Пенсилвания.

3. Най - големият гризач домашен любимец в света – Гари, 50 килограма. Гари е капибара, а тези животни се срещат в Южна Америка. Този огромен гризач обаче е намерил своя любящ дом в Тексас, където е осиновен от една млада двойка.

4. Зорба – 155-килограмов английски мастиф. Дължината му от носа до опашката е 250 сантиметра, а височината на кучето е 94 сантиметра. Ако Зорба беше жив днес, той със сигурност щеше да държи рекорда на Гинес за най - голямо куче.

5. Най - голямата костенурка домашен любимец – Сами, 52 килограма. Преди 15 години Сами се е побирала в дланта на своя стопанин. Днес обаче костенурката тежи цели 52 килограма и се храни с големи количества зелени листа, ябълки и други плодове.

6. Най - високото куче в света – Зевс, 112 сантиметра. Зевс е от породата Немски дог и е вписан официално в книгата на рекордите Гинес през 2013 г. като най - високото куче в света.

7. Най - големият заек, отглеждан като домашен любимец – Ралф, 25 килограма. Стопаните на гигантския заек дават около 75 долара на седмица, за да изхранят своя домашен любимец.

8. Най - дългата златна рибка, отглеждана като домашен любимец – Голди, 38 сантиметра. Рибката е широка 12 см и тежи около 1 килограм.

9. Най - дебелата котка в света – Улрих, 14 килограма. Улрих тежал 8 килограма, още когато бил на 15 месеца. Той е от породата Норвежка горска котка и е 2 пъти по - голям от обичайните размери на тези котки.

10. Най - високото живо куче и най - високото куче за всички времена - Големият Джордж. Висок е 110 сантиметра и е от породата Немски дог. Живее в щата Аризона, САЩ.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...