🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Птици

Гарвани носят ценни подаръци на момиченце, което ги храни

Много хора обичат птиците навън, но е рядкост те да им отвръщат със същото.

Едно малко момиче от Сиатъл храни враните в градината си, а те й носят дарове в замяна.

8-годишната Габи е направила цял контейнер за най - ценната си колекция. В кутията има редица малки предмети в прозрачни торбички. На всяка от тях е сложен етикет с точната дата, на която е получено подаръчето.

Сред даровете са: миниатюрна сребърна топка, черен бутон, син кламер, жълто топче, синьо парче от конструктор.

Много от тях са одраскани, избелели или мръсни. За някои хора може да е странно, но за малкото момиченце тези неща са по - ценни от злато.

"Това ми показва колко много ме обичат", казва Габи, показвайки най - ценния за нея подарък, цветна перличка във формата на сърце.

Майката на детето твърди, че никога преди не е забелязвала гарваните, докато дъщеря й не проявява интерес към тях.

"Харесва ми, че тя обича животните и е готова да споделя обяда си с тях. Това беше един вид трансформация. Никога преди не съм мислила за птиците" казва тя.

Всяка сутрин Габи и нейната майка Лиза пълнят със свежа вода къпалнята за птички в задния си двор и зареждат с фъстъци хранилките. Те оставят и няколко шепи храна за кучета в тревата. След като това става традиция, подаръците започват да се появяват.

Гарваните изяждат фъстъците в хранилката и в замяна на това оставят лъскави дрънкулки в тях.

Един ден обаче се случва нещо невероятно. Лиза редовно фотографира гарваните, а нейният подарък идва, когато тя губи капачката на обектива си. Тогава дори не й се е наложило да я търси. Тя вижда как една от враните държи нещо в клюна си и го изплаква в къпалнята за птици.

"Сигурна съм, че това е умишлено. Те ни гледат през цялото време. Сигурна съм, че са знаели, къде я изпуснах и са решили да ми я върнат", с усмивка разказва Лиза.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1.
Невероятно! Тази тема ме напълни с радост за тези птици и момичето, което ги храни!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...