Дейзи - кучето, което спасява живота на 550 души, болни от рак

Дейзи - кучето, което спасява живота на 550 души, болни от рак

Кучетата имат невероятна способност и този лабрадор е доказателство за това.

Още като малко кученце Дейзи е обучавана от Британската благотворителна медицинска организация в откриването на рак и други нелечими болести в ранен етап на развитието им.

Кучето извършва тази диагностика само чрез своето обоняние - при кожни проби, урина, както и при издишване на въздух от човека.

През последните 10 години работата на Дейзи е посветена изцяло на това да помага на хората, като диагностицира онкологични заболявания в ранен етап от тяхното развитие.

Тя е успяла да открие рак при 550 души, като по този начин е помогнала в спасяването на живота им. Неотдавна лабрадорът е награден с медал на Синия кръст за своите постижения в диагностиката и контрола на раковите заболявания.

Но най - удивителното нещо е, че в допълнение към големия брой случаи, в които кучето е успяло да помогне на хората, то спасява и собствената си стопанка.

Докторът по медицина Клеър Гест, която е и собственик на Дейзи, е сред тези, при които кучето идентифицира рак. В този случай става въпрос за рак на гърдата.

3.5, 2 гласа
прегледи 24284

Препоръчани продукти

Коментари за Дейзи - кучето, което спасява живота на 550 души, болни от рак

  1. 1.

    Браво на Дейзи

  2. 2.

    Браво !!!!!!

  3. 3.

    Приятели герой.....любимци.

Подобни статии