Дейзи - кучето, което спасява живота на 550 души, болни от рак

Дейзи - кучето, което спасява живота на 550 души, болни от рак

Кучетата имат невероятна способност и този лабрадор е доказателство за това.

Още като малко кученце Дейзи е обучавана от Британската благотворителна медицинска организация в откриването на рак и други нелечими болести в ранен етап на развитието им.

Кучето извършва тази диагностика само чрез своето обоняние - при кожни проби, урина, както и при издишване на въздух от човека.

През последните 10 години работата на Дейзи е посветена изцяло на това да помага на хората, като диагностицира онкологични заболявания в ранен етап от тяхното развитие.

Тя е успяла да открие рак при 550 души, като по този начин е помогнала в спасяването на живота им. Неотдавна лабрадорът е награден с медал на Синия кръст за своите постижения в диагностиката и контрола на раковите заболявания.

Но най - удивителното нещо е, че в допълнение към големия брой случаи, в които кучето е успяло да помогне на хората, то спасява и собствената си стопанка.

Докторът по медицина Клеър Гест, която е и собственик на Дейзи, е сред тези, при които кучето идентифицира рак. В този случай става въпрос за рак на гърдата.

3.5, 2 гласа
прегледи 24745

Препоръчани продукти

Коментари за Дейзи - кучето, което спасява живота на 550 души, болни от рак

 1. 1.

  Браво на Дейзи

 2. 2.

  Браво !!!!!!

 3. 3.

  Приятели герой.....любимци.

 4. 4.

  Кучетата са родени да ни научат на обич и вярност.....

Подобни статии