🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Котки

Домашна котка се завърна у дома след 320 км пътешествие

Четири годишната котка Холи успя успешно да намери пътя към дома, след като нейните стопани я бяха изгубили по време на семейна ваканция.

Звучи невероятно, но има и други такива случаи, при които загубени на голямо разстояние котки успяват по - някакъв необясним начин да намерят пътя обратно към дома.

Според Мартин Викелски, експерт по миграцията на животни от института в Макс Планк всички животни, които се връщат у дома след дълго пътуване или се връщат на едно и също място отново и отново, следвайки някякво голямо движение са невероятни по своята природа.

Много животни имат вградена в себе си магнитна система, която действа като компас, въпреки това все още има много неизвестни, относно това как животните намират верния път. Никой не може да обясни невероятното пътешествие на Холи, която се върна обратно до къщата на своите стопани в Уест Палм Бийч, Флорида.

Все повече изследвания са насочени към ролята на миризмата, за намирането на правилния обратен път. Ето и някои други животни, които се справят чудесно с навигацията:

Змиорки – тези продълговати риби правят епични и мистериозни походи в океаните. Европейската змиорка например живее в европейските реки, но пътува чак до Саргасово море, което се намира на хиляди километри, за да си хвърли хайвера. След това малките змиорки се връщат в европейските реки и когато съзреят и дойде време и те да си хвърлят хайвера, отново предприемат същото пътешествие. Никой не може да обясни защо те правят това.

Бекас – тази уникална птица прелита от Аляска, където се размножава, чак до другия край на света в Нова Зеландия, като изумителното в случая, че птиците правят този преход без да си почиват. През 2007г. учени проследиха със сателит миграцията на птиците и установиха, че те са взели разстоянието от 11 500 километра от Аляска до Нова Зеландия само за 9 дни.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

2. д-р БауБау
До 1. Анонимен - благодарим Ви за напълно правилната забележка! Грешката е наша, за което искрено се извиняваме! Корекцията е направена.
1. Анонимен
Абееее еейййй, нямате ли проверка на правописа! Пфу.. ЗМИОРКИ това "Й" от къде го измислихте?
Виж още отзиви
Коментирай
loading...