🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Други

Едно доказателство за човешка доброта - пони се изправя за пръв път, благодарение на специални протези

Запознайте се с Ейнджъл Мари – пони, което е загубило единия си крайник, след като майка му случайно стъпила върху него като новородено. Така понито още от много малко е трябвало да се научи да стои изправено и да се движи само с три крайника.

За щастие местния ветеринар Дерик Кампана, известен като доктор Дулитъл на Вирджиния, решил да се намеси и да улесни живота на клетото животно, като му направи протеза.

Дерик Кампана е ортодонт по специалност и започва кариерата си като прави бионични крака за хора, но по - късно осъзнава, че е призван да помага на животните и това му доставя истинска радост и удовлетвореност.

Днес, той работи във ветеринарната клиника Animal Ortho Care в Стерлинг, Вирджиния. Дерик използва изключително здрава медицинска пластмаса, за да изработва протези. До момента е помогнал на много животни, но той самия споделя, че първите стъпки на Ейнджъл Мари са били много емоционални за него.

„Гледайки я как стои стабилно изправена и прави уверени крачки беше истинско чудо. Това наистина е сбъдната мечта за мен." - споделя ветеринаря.

Собственика на понито, Лени Грийн, е много благодарен на ветеринаря, тъй като буквално е спасил живота на кончето.

„Децата обожават понито, а и то много обича децата. Нещата се развиват много добре. Ако не беше тази протеза живота на понито щеше да е много по - нещастен." - споделя Лени Грийн.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...