🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Кучета

Жена напусна работата си, за да плете пуловери на изоставени в приют хрътки

Големите кучета също имат нужда от пуловери през зимата, особено когато става въпрос за спринтьорите на кучешкия свят – хрътките.

Ян Браун живее в Съндърланд, Англия и от 2008 г. плете красиви пуловери за хрътките, изоставени в местния приют. През 2012 г. тя решава да напусне своята работа и да се отдаде изцяло на плетенето.

В момента нейните красиви пуловери топлят през зимата изоставени хрътки в приюти в цяла Англия. Освен, че се занимава с много благотворителна дейност, Ян Браун продава част от своите кучешки пуловери в интернет, за да може да си набави средства за материали.

Освен пуловери тя плете още шапки и шалове за тези очарователни кучета с много тънка кожа и козина. Поради изключително тънката си кожа, хрътките са много уязвими през зимните месеци.

В най - студените дни тези животни задължително трябва да са на топло място. Това означава, че приютите трябва да изхарчат много пари за отопление, през зимата. Пуловерите на г-жа Браун помагат на животните да се чувстват комфортно и без допълнително отопление, а това спестява много пари, които могат да се изхарчат по - целесъобразно за спасяването и изхранването на още бездомни кучета.

"Приютите трябва да харчат парите, които събират за лечението и изхранването на кучетата изпаднали в беда. Моите палта им помагат да спестят много средства за отопление и да използват тези спестени пари за най - важните си цели и задачи" - споделя г-жа Браун.

Към днешна дата жената е изплела над 300 пуловера.

"Прекарала съм над 4000 часа в плетене, но цялото това усилие си заслужава, когато видя щастливите стоплени кучета с новите си пуловери и шапки." - добавя Браун пред в-к Mirror.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...