🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Котки

Жена основава приют за котки, продавайки мерцедеса и диамантения си пръстен

Тази жена от Калифорния може да бъде наречена Kралицата на котките, тъй като е превърнала ранчото си в истински котешки рай, в който живеят повече от 1000 сладки космати приятели.

Линея Латанцио е на 67 години и отглежда в дома си толкова много котки, че е оставила къщата си с 5 спални изцяло на тях, а самата тя живее в малка каравана, която се намира близо до къщата.

Манията й по котките започнала през 1992 година и от тогава до сега хиляди котки са минали през дома й. Пред една местна медия Линея споделя:

"Аз съм сигурно една от най - ексцентричните дами, отглеждащи котки. Едва ли има друг човек, който е живял с 28 000 котки за последните 24 години. Това най - вероятно може да бъде записано и в книгата на рекордите Гинес."

В края на 90-те години на 20-ти век Линея превръща дома си в приют за котки, наречен „The Cat House on the Kings". В момента дамата е наела 45 работници на пълен работен ден, които да й помагат в грижите за 800 възрастни котки и 200 малки котенца. Линея е разведена от 30 години и споделя, че е основала приюта с пари от продажбата на диамантения си сватбен пръстен и мерцедеса си от 1973 година.

"Малко след развода живеех сама в огромното си жилище и си мислех, че това не може да продължава така. Трябва да се грижа за някого. Започнах да осиновявам котки. Разбира се в началото нямах намерение те да станат 1000, но с течение на времето се случи точно това", споделя Линея.

В момента в приюта има над 500 котки, готови за осиновяване. Всяка седмица котешкото царство има нужда от около 1 100 килограма котешка храна. Много доброволци и съседи също подпомагат благородната дейност.

"Тя поддържа отлична хигиена и не мирише на нищо лошо", казва 36-годишната Кристен Хагер, съседка на Линея.

Въпреки стотиците котки, обитаващи дома й, Кралицата на котките има само 3 лични домашни любимеца, единият от които е котка, а другите две са кучета.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...