🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Птици

Жени плетат пуловери на възрастни кокошки и средствата даряват на сираци болни от СПИН

Две жени с големи сърца спасяват възрастни кокошки носачки, осигурявайки им нов дом. Жените отглеждат около 60 кокошки, като близо половината от тях са били кокошки носачки.

Тези животни са прекарали целия си живот на закрито в малки клетки и сега им е много трудно да се аклиматизират към нормалните климатични условия.

Ан Конгдън и дъщеря й Никол Конгдън от Корноул (Англия) са измислили уникален начин да предпазват тези създания от измръзване. Те им плетат вълнени пуловерчета, с които ги обличат.

"Важно е хората да знаят в какви лоши условия се отглеждат птиците в птицефермите. Кокошките носачки буквално нямат пера, когато спрат да снасят.

Имали сме запитвания от Канада и местни хора от Англия, които искат да си закупят такива пуловери за птици. Не искаме пари за тях, вместо това молим хората да направят дарение на един дом за сираци болни от СПИН в Южна Африка.

Плетем такива пуловери от около 6 месеца. Правим го само за "бивши" кокошки носачки, които са отглеждани в ужасни условия и изпитват проблеми, когато времето захладнее. Не изпитват никакви неудобства от новите си дрехи. Продължават да си вършат обичайните неща за една кокошка.", споделя Никол.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...