🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Други

Животни албиноси, или когато природата пропусне да добави цвят (първа част)

Някои от животните в тази фото колекция са истински албиноси, а други от тях са много рядко срещани бели представители на даден животински вид.

Но независимо каква е причината за уникалния им бял цвят, човечеството винаги е било очаровано от тези животни. Някои народи са ги смятали за свещени, докато други са откривали в тях нещо демонично и са се страхували от появата им.

Албинизмът при животните е тип вродена генетична малформация. Той се характеризира с частична или пълна липса на пигмента меланин в очите, кожата, космената покривка или по - рядко само в очите. Поради това, животните, които притежават такава малформация, са съвсем бледи на цвят.

Това, че очите на албиносите изглеждат червени не се дължи на специфично оцветяване, а на кръвоносните съдове на ретината. Червеният цвят на кръвта прозира през всички места по кожата, където липсва напълно характерният за нея пигмент.

Независимо дали за някого изглеждат красиви, а за други по - скоро странни, във всеки случай албиносите са необичайни и впечатляващи.

В животинския свят обаче албинизмът се смята за огромен недостатък, тъй като цветът е от изключително значение за оцеляване на животните в дивата природа. Затова е препоръчително тези прекрасни бели същества да бъдат отглеждани в резервати или зоопаркове, където нито укритието, нито способността им да улавят сами плячката си са жизнено необходими.

Разгледайте и вие тази подборка от снимки на животни, които по някаква причина природата е забравила да украси.

Към втора част >>>

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1. Pydel 43
Sladyri
Виж още отзиви
Коментирай
loading...