Защо котките и кучетата наистина се вълнуват за Коледа?

Защо котките и кучетата наистина се вълнуват за Коледа?

За повечето хора Коледа е най - доброто време през годината. Коледният дух е навсякъде около нас.

Песни, украса, коледни филми, подаръци, почивка, семейни вечери ... Всичко това ни кара силно и искрено да харесваме този празник.

Но какво можем да кажем за котките и кучетата? Дали и те се вълнуват като нас? Със сигурност ни се иска това да е така.

Животните едва ли разбират защо си пускаме едни и същи песни или пазаруваме толкова често, но при всички положения има неща, свързани с ваканционния период, които те очакват с нетърпение.

Представяме ви 5 причини домашните животни да са толкова развълнувани по Коледа, колкото хората!

Може да завали сняг

Ваканциите около Коледа съвпадат с началото на зимния сезон. Каква по приказна картинка от една невероятна снежна Коледа? Котките не се впечатляват особено от снежинките, но някои породи кучета обожават да си играят в снега.

Навсякъде има кутии

Забравете за лъскавите и скъпи подаръци. Това, което котките и кучетата се радват да видят, са картонените кутии под коледното дърво. Затова след като си вземете подаръка от кутията, не забравяйте да я оставите на домашния любимец да си поиграе с нея!

Обръща им се много внимание

По Коледа има повече хора в дома ни, показващи любов и привързаност към домашните любимци. Съществува вероятност някои кучета или котки да не харесват празника, тъй като не обичат гости и непознати, но за животните, които се наслаждават на вниманието на хората, този период от годината е най - любим.

Подаръци

Кой не обича подаръците? Котките и кучетата също оценяват новата купичка за храна или нашийник. Те с радост ще приемат всякакви нови неща, за които дори не са подозирали, че са им необходими. Затова, ако можете да си го позволите, купете подаръче и на тях. Ако не, те ще са щастливи и на картонените кутии от разопакованите подаръци.

Повече време със семейството

Едни от най - важните и приятни емоции, свързани с Коледа, са щастливите моменти, прекарани с близки хора. Не забравяйте и своите четирикраки приятели, които също са част от семейството. Та нали точно в това се изразява коледният дух - всички да се съберем заедно и да си изкараме добре!

прегледи 1669

Препоръчани продукти

Подобни статии