Защо магарешкото мляко струва повече от френско шампанско?

Защо магарешкото мляко струва повече от френско шампанско?

Магаретата често са осмивани в приказките и фолклора. Сочени за глупави и инатливи, те често будят съжаление, но и предизвикват симпатия и съчувствие.

Скромните животинки обаче са на път да се превърнат в звезди благодарение на ... млякото си.

Магарешкото мляко, използвано още преди хилядолетия заради полезните си качества, прави ударно завръщане като незаменим за здравето приятел.

Има сведения, че известната с красотата си египетска царица Клеопатра се е къпела в магарешко мляко за нежна и младежка кожа. Може би е постигнала успех, след като успява да покори двама от най - великите мъже по това време - Юлий Цезар и Марк Антоний.

Отскоро се наблюдава растеж на търсенето на магарешкия продукт, сочен от мнозина за лековит. Диогенис Паплиакис с гордост споделя, че магарешката му ферма в град Нигрита е сред най - големите в Гърция. Той е горд собственик на около 300 магарета, от които 200 са женски.

"От дете обичам магаретата. Те ми правеха компания, когато работех на полето с баща ми",

споделя той. В момента към млякото, добивано във фермата му, има огромен интерес, а то струва повече от френско шампанско благодарение на безценните си качества в грижата за здравето.

Тъй като е богато на лактоза и бедно на мазнини, магарешкото е считано за най - близко до човешката кърма и се препоръчва на хората, които имат алергии към кравето мляко.

Лекари отчитат и благотворното му влияние върху пациенти с астма, екземи и други кожни заболявания, като дори сочения за нелечим псориазис.

Сега магарешкото мляко се предлага на пазара на дребно, а също и в различни продукти като сирене, бонбони, ликьори, сапуни и козметика срещу стареене.

***

Лактасинум - магарешко мляко за здраве и добруване, в удобна за прием форма. Открийте защо не боледуват магаретата? lactasinum.bg.

прегледи 1397

Препоръчани продукти

Подобни статии

Две котешки сродни души

Две котешки сродни души

Когато домашните ни любимци живеят по двойки и прекарват цялото си време заедно, те често започват д...

Спящи тук и там

Спящи тук и там

Редица научни доказателства има за това, че позите, които заемаме на сън, разкриват различни черти о...