🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Други

Защо магарешкото мляко струва повече от френско шампанско?

Магаретата често са осмивани в приказките и фолклора. Сочени за глупави и инатливи, те често будят съжаление, но и предизвикват симпатия и съчувствие.

Скромните животинки обаче са на път да се превърнат в звезди благодарение на ... млякото си.

Магарешкото мляко, използвано още преди хилядолетия заради полезните си качества, прави ударно завръщане като незаменим за здравето приятел.

Има сведения, че известната с красотата си египетска царица Клеопатра се е къпела в магарешко мляко за нежна и младежка кожа. Може би е постигнала успех, след като успява да покори двама от най - великите мъже по това време - Юлий Цезар и Марк Антоний.

Отскоро се наблюдава растеж на търсенето на магарешкия продукт, сочен от мнозина за лековит. Диогенис Паплиакис с гордост споделя, че магарешката му ферма в град Нигрита е сред най - големите в Гърция. Той е горд собственик на около 300 магарета, от които 200 са женски.

"От дете обичам магаретата. Те ми правеха компания, когато работех на полето с баща ми",

споделя той. В момента към млякото, добивано във фермата му, има огромен интерес, а то струва повече от френско шампанско благодарение на безценните си качества в грижата за здравето.

Тъй като е богато на лактоза и бедно на мазнини, магарешкото е считано за най - близко до човешката кърма и се препоръчва на хората, които имат алергии към кравето мляко.

Лекари отчитат и благотворното му влияние върху пациенти с астма, екземи и други кожни заболявания, като дори сочения за нелечим псориазис.

Сега магарешкото мляко се предлага на пазара на дребно, а също и в различни продукти като сирене, бонбони, ликьори, сапуни и козметика срещу стареене.

***

Лактасинум - магарешко мляко за здраве и добруване, в удобна за прием форма. Открийте защо не боледуват магаретата? lactasinum.bg.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...