🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Други

Най - сладките бебета, родени в зоопарк през 2016

Всеки обича бебета животни. От издължените жиравчета и сладки прасенца до пухкавите шарени тигърчета.

Представяме ви някои от най - очарователните бебета, родени в зоопарк през 2016 г.

Може да забележите, че някои от животните са родени в края на 2015 г., но са официално обявени от зоологическите градини в началото на 2016 и затова сме ги включили тук.

***

Две сладки сурикатчета, родени в "Toronga Zoo", Австралия, на 7-ми януари. Техните гледачи предполагат, че са момче и момиче, но това не може да бъде потвърдено със сигурност, докато не дойде време за първия им медицински преглед.

***

В зоопарка "ChesterZoo" във Великобритания се случва нещо наистина невероятно. През януари там се ражда носорогче на един от най - застрашените от изчезване видове на земята - черния носорог.

***

През септември 2015 в "Wobum Safari Park" във Великобритания се раждат 2 малки и сладки сибирски тигърчета. Сибирският тигър е едно от най - застрашените животни в света. В момента в плен се отглеждат повече такива тигри, отколкото живеят на свобода в дивата природа. Тигърчетата са показани за пръв път на посетителите на парка в началото на 2016 г..

***

На 6-ти януари във "Virginia Zoo" се раждат други 2 тигърчета от изключително застрашения подвид на Малайските тигри. Тяхната майка, Апи, ражда за пръв път и дава надежди на еколозите, че могат да се родят още тигърчета в плен, които след това да бъдат пуснати в естествената им среда.

***

Точно на 1-ви януари в "Taronga Western Plains Zoo" в Австралия на бял свят идва първото ново животно за 2016 г.. Това е женско жирафче, кръстено от гледачите в зоопарка Ниах, което на Суахили означава "цел".

***

Първото животно, родено в зоопарка в Синсинати тази година, е малък син пингвин. Пингвинчето е кръстено Бауи (на певеца Дейвид Бауи), тъй като се ражда на неговата рождена дата - 8-ми януари. Името на пингвинчето придобива още по - голямо значение, тъй като само след 2 дни големият певец почива.

***

На 21-ви декември 2015 в "Lowry Park Zoo" в Тампа, САЩ, за пръв път отваря очи и малкия Годжо - Борнейски орангутан. Тези животни са много застрашени в дивата природа. Името Годжо идва от комбинацията между имената на майката Жоси и бащата Годянг.

***

На 21-ви декември в "Taronga Western Plains Zoo" в Австралия се ражда малко женско бяло носорогче. Гледачите в зоопарка кръщават животното Камари, което на Суахили означава "лунна светлина".

***

В началото на годината от "Jacksonville Zoo" във Флорида разпространяват за пръв път снимки на 8-седмичното суматрийско тигърче. Майка му Луси и баща му Бернани създават ново поколение за пръв път.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...