🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Водни обитатели

Необичайни и креативни аквариуми за рибки

Аквариумите за рибки не само придават естетичен вид на нашия интериор, но и ни доближават много повече до природата. Установено е, че рибките облекчават стреса и намаляват кръвното налягане.

В последно време все по - голяма популярност придобиват нестандартните аквариуми за рибки. На пазара се срещат аквариуми с най - различни форми и размери.

Представяме ви няколко необичайни и творчески аквариума, които придават неподражаем дизайн на вътрешния интериор.

iMac аквариум

Първото ни предложение е iMac аквариум, който е изграден от кутията на един стар монитор iMac. Изглежда, че рибата плува на екрана на компютъра и се получава един наистина много ефектен аквариум.

Silverfish аквариум

Аквариума Silverfish от Octopus Studio е проектиран с множество свързани глобуси и създава една невероятна визуална гледка. Аквариума е съставен от 6 сфери, свързани помежду си с водна връзка, така че рибките свободно да могат да преминават от една сфера в друга.

Аквариум тоалетна

Сигурно си мислите, че тоалетната служи само за една цел, но ако приложите малко креативност ще осъзнаете, че може да се използва и за много други неща. Едно от тях е аквариум за рибки. Това извежда проектирането на аквариуми до едно ново ниво и носи една неповторима екстравагантност на домашната ви среда.

Комфиш USB аквариум

През последните години живота ни стана изцяло зависим от компютрите и ето, че дойде момента, когато те поемат контрола и над нашите аквариуми. Аквариума Комфиш се контролира почти изцяло от компютър.

USB кабел захранва аквариума с LED светлини. Нагревателя на водата и кислородната помпа също се контролират от компютър. Вътре има камера, която ви позволява да гледате на монитора, какво се случва с рибките ви.

Аквариум мивка

Старата мивка може да се превърне в любим дом за вашите рибки. Това е перфектно допълнение за дома, носещо хармония и уют и всичко това само за $4700.

Декоративни аквариуми (резервоарен аквариум)

Проектирани са от Ванеса Митрани, но можете да си го изработите и ръчно, според вашите желания. Най - хубавото нещо на тези аквариуми е, че обединяват в едно изкуството и природата. Можете да заложите на формите проектирани от Ванеса, които са уникално декорирани в няколко различни форми.

Аквариум Плаваща градина

Плаващата градина на Бенджамин Грейндордж е един иновативен аквариум, който минимизира проблема с чистенето на водата, като в същото време носи една хубава симбиоза между растенията и рибите.

Тази мини екологична система ви позволява да рециклирате многократно водата на аквариума. Водата се филтрира през 5 см слой от пясък, като по този начин се премахват бактериите и по - големите примеси и азота се превръща в нитрати.

Вертикален аквариум

Тези аквариуми са много продълговати и създават усещане за близост с природата. Срещат се в 3 размера и включват вградено осветление, помпа, филтър, декорация с растения, камъчета и пясък.

Аквариум глобус

Сферичен аквариум с нарисувана по него карта на света. Това е един много стилен аквариум, който ще даде възможност на рибките ви да се запознаят със света (не буквално разбира се). Може да се намери на пазара на цена около $50.

Аквариум Инфинити

Създаден е от дизайнерското студио BCXSY и създава една много ярка визуална представа за живота на рибките в аквариума. Това е една своеобразна къща за рибки с много стаи и коридори. Рибките ви определено ще се наслаждават на този аквариум-лабиринт.

Аквариум с формата на глава

Този аквариум е една страхотна комбинация между човек и природа. Уникалният му дизайн е оформен като човешка глава, в която рибките си плуват свободно. Съчетава в себе си елегантност и модерен, екстравагантен вид.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...