Не филм на Дисни, а реален дом за 60 животински вида, които съжителстват като приятели

Не филм на Дисни, а реален дом за 60 животински вида, които съжителстват като приятели

Показвали сме ви разнообразни колекции от красиви животни по целия свят, които живеят заедно като приятели. Но има едно малко кътче в света, където може да видите на куп неочаквани приятелства между животни от десетки различни видове.

Всички те си съжителстват на едно място, което се нарича "The Rocky Ridge" и се намира в Арканзас, САЩ.

Този приют е дом на огромен брой представители от различни животински видове, които обаче се разбират изключително добре помежду си.

Собственичка на това райско кътче е Джанис Уолф, която създава приюта преди 20 години. Нейната цел е била да помага както на дивата природа, така и на домашните животни, които се нуждаят от медицински грижи или нови домове.

Към момента представители на близо 60 животински видове наричат приюта свой дом.

Освен дългосрочно пребиваващите, в него намират убежище и животни, които се нуждаят от спешна грижа, преди да се върнат към природната си среда.

Част от съквартирантите, които може да срещнете в "The Rocky Ridge" са капибарата Чийзкейк, африканската шпореста костенурка Крутон, зебрата Баркод, бултериерът Бял боб и миниатюрният кон Базинга.

Най - удивителното нещо в съществуването на това убежище с всички видове животни е може би фактът, че то се издържа само от дарения и героичните усилия на една жена.
прегледи 3426

Препоръчани продукти

Коментари за Не филм на Дисни, а реален дом за 60 животински вида, които съжителстват като приятели

  1. 1.

    Импринтирането на различни видове животни не е сензация, нито е правилен подход за рехабилитация. Общо взето лелката е направила една пълна глупост.

  2. 2.

    "...лелката е направила една пълна глупост" е абсолютна глупост, неразбиране и неоценяване! Какво по-хубаво, показателно и поучително от това, че различни видове животни се сприятеляват!

Подобни статии