🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Котки

Приют за животни и старчески дом си помагат, за да спасят котенца сираци и възрастни хора

Един от приютите за животни в Аризона се нуждае от допълнителна помощ за отглеждане на новородени котенца сираци. За да се справят с проблема, от приюта решават да се обърнат към един от старческите домове в региона.

"За някои може би изглежда странно, че на хора, които имат нужда от целодневни грижи им се поставя задача да се грижат за тези малки котенца, но има толкова много нужди, емоции и умения, които не напускат хората, страдащи от деменция или Алцхаймер. Тяхното желание да даряват и получават любов остава." - споделя Шарън Мерцър, изпълнителен директор на приюта за възрастни хора.

Всичко тръгва от Ребека Хамилтън, която работи в старческия дом, а в свободното си време извършва доброволческа дейност в приюта за животни. Тя забелязала колко щастие и радост й носят грижите за малките котенца и решава да сподели тези приятни моменти с възрастните обитатели на приюта.

От приюта започват да донасят малки котенца в старческия дом и да ги оставят на грижите на възрастните хора. Инициативата се оказва много успешна, тъй като се е подобрило цялостното състояние на малките котенца и на обитателите на дома.

Възрастните хора с радост се грижели за две новородени котенца и за кратко време те успели да удвоят своето тегло. Що се отнася до ползите за възрастните хора, Шарън Мерцър споделя:

"Котенцата ни дадоха възможност да подхраним онова човешко състояние, което се крие във всеки един от обитателите на дома ни. Възрастните хора изпитват огромна радост от храненето на котенцата с шишенце, общуването и гушкането на новородените. Котенцата също са щастливи и благодарни за нежните грижи, които получават."

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...