🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Влечуги и земноводни

Шанс за по - пълноценен живот получи 90-годишна костенурка, останала без крайници

Джуд Райдър от Уелс вече 30 години отглежда своята костенурка на име Мисис Ти, за която се предполага, че е на около 90 години.

Наскоро обаче се случил ужасен инцидент с костенурката и предните й крайници са били изядени от плъхове.

След трагедията Джуд платила около 1000 паунда на ветеринарна клиника, но тежкото положение на костенурката почти не се е променило.

Тогава на 37-годишния й син Дейл, който е машинен инженер му хрумнала страхотна идея. Той залепил колелата от един модел на самолет върху черупката на костенурката и по този начин в момента тя се придвижва 2 пъти по - бързо.

Първоначално Мисис Ти е била подарък именно за Дейл по случай 8-ят му рожден ден. След като пораснал обаче оставил на майка си да се грижи за животното.

"Все едно, че и монтирахме турбо, движи се два пъти по-бързо от преди",

споделя г-жа Райдър. Въпреки своите 90 години Мисис Ти все още не е на преклонна възраст и при добро стечение на обстоятелствата може да живее още около 50 години. Единственото, от което вече ще има нужда е редовна проверка и смяна на гумите.

Атаките на плъхове над сухоземни костенурки не са рядкост. През 2013 година най - старата костенурка във Великобритания, 130-годишният Томас е бил нападнат от плъхове и по - късно е почина от тежките рани от ухапванията.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...