🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Котки

Как да направим къщичка за котки от тениска и закачалка?

Котката ви също се нуждае от комфорта на самостоятелно жилище. В моментите на уединение тя се успокоява и си почива по най - добрия начин.

Ако все още не сте си купили специална за целта къщичка за котки, не се безпокойте. Всеки може да направи такава сам и то изцяло от подръчни материали.

Представяме ви един оригинален метод, чрез който от стара тениска и 2 метални закачалки за дрехи лесно и бързо ще конструирате сами дома на своята котка.

Останалите необходими материали са: картон, игла и хартиено тиксо.

1 Стъпка ...

От дъното на голям кашон изрежете квадратен картонен лист, който да ви служи за под на къщичката. За да направите цялостната конструкция, може да използвате две закачалки от тел.

Ще ви бъдат необходими най-обикновени, например такива от химическо чистене, които лесно може да огънете в желаната форма. Ако все пак не разполагате с подобни закачалки, изберете подходяща тел.

 2 Стъпка ...

За покриване на рамката от тел ви трябва здрава тениска. Препоръчително е да използвате такава от естествена памучна тъкан, която да осигурява добра вентилация и терморегулация на котешкото жилище.

В противен случай, ако материята не пропуска въздух, къщичката ще се затопля прекомерно много и котката ви няма да желае да я използва.

3 Стъпка ...

Разплетете закачалките, за да получите две еднакви по дължина лесно огъващи се парчета тел. Винаги може да замените телта с други подръчни материали, стига да разполагате с подходящи за целта.

Например, тънки дървени пръчки, които ще устоят на огъването или пластмасови такива. Важно е в крайна сметка конструкцията да бъде стабилна.

 

4 Стъпка ...

Ето че необходимите заготовки за къщичката са готови:

  • квадратен картонен лист от здрав кашон
  • две еднакви парчета тел или друг подходящ огъващ се материал
  • голяма памучна тениска
  • хартиено тиксо
  • дебела игла или шило

5 Стъпка ...

Облепете картоненото дъно на къщичката с хартиено тиксо. Наблегнете на четирите му края, за да ги подсилите.

6 Стъпка ...

С помощта на дебела игла или шило направете четири еднакви дупчици във всички краища на картонения под. Те ще ви послужат като отвори, в които да пъхнете краищата на рамката от тел.

7 Стъпка ...

Кръстосайте двете еднакви по дължина парчета тел, така че да се получи рамка за покрив на къщичката. Съединете ги стабилно с помощта на хартиеното тиксо.

8 Стъпка ...

Пъхнете крачетата на тази рамка в предварително разпробитите дупчици в четирите края на дъното. Нека всяко от тях се покаже поне с по 2 сантиметра от долната страна на картонения лист.

9 Стъпка ...

Подгънете старателно всички крачета на рамката и ги закрепете за долната страна на пода с помощта на хартиено тиксо. Това ще заздрави конструкцията и ще обезопаси краищата показващата се тел.

10 Стъпка ...

Цялостната конструкция на рамката за къщичката е готова! Трябва да получите стояща самостоятелно картонена основа с изправена и уравновесена покривна рамка от тел.

Проверете няколко пъти всичките й краища, за да сте убедени, че са здраво залепени и обезопасени.

 

11 Стъпка ...

Вече може да покриете рамката с подготвената за целта тениска. Отвора на тениската ще представлява вратата на вашата къщичка. Сами може да прецените на каква височина от пода й да го разположите.

Не забравяйте, че впоследствие може да коригирате това според "изискванията" на пухкавия си любимец. По желание вътре може да поставите подходяща възглавничка.

 

12 Стъпка ...

Подгънете ръкавите и останалата част от плата на тениската, така че да останат под пода на къщичката. Така ще предотвратите излизането или влизането на котката в нея през други отвори.

Тя трябва да използва за вход и изход само оставения отвор на тениската. Така къщичката ще се запази здрава и стабилна възможно най-дълъг период от време.

13 Стъпка ...

За да сте сигурни, че няма да се извадят навън, може да закрепите ръкавите и останалата част от тениската с безопасни игли.

Другият вариант е направо да ги зашиете, особено, ако не сте сигурни в здравината на иглите и се притеснявате от тяхното евентуално отваряне.

14 Стъпка ...

Ето че вашата практична и оригинална къщичка за котки само от подръчни материали вече е готова!

Краен вариант на завършената къщичка за коткиМоже да я предоставите за използване на домашния си любимец, за да разберете дали му допада и дали ще има нужда от някакви корекции. Ако всичко е наред, тя безспорно ще се превърне в любимо кътче на котката ви.

Благодарение на това, че къщичката е лека и удобна, може да я носите навсякъде с вас, за да осигурите необходимия комфорт на мъркащия си приятел, където и да се намирате извън дома.

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 4 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

9.
Da syper e
8. Рики
Много добра идея. Ще я използвам ;-)
7. д-р БауБау
До 6. анонимен - къщичката не е предназначена за живеене на котето, а за игра или спане. Изхождането му ще си е както досега.
6. анонимен
а когато котката ходи да тоалетна
5. Анонимен
Опс да виси не да вие :)
4. Анонимен
Може да зашием половината ръкав към къщичката а останалата част да вие. Тя може да ни служи за джобче(примерно може да слагаме играчките на котката)
3. Анонимен
много интересна идея мисля да я използвам=БЛАГОДАРЯ
2. Анонимен
...а идеята е супер!
1. Анонимен
Уникално!
Виж още отзиви
Коментирай
loading...