🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Птици

Как да си направим красива къщичка за птици от пластмасова бутилка?

Природата е невероятно красива и разнообразна. Някои хора не оценяват достатъчно това, но други са запленени от множеството животни и птици, които бродят по Земята.

Ако внимавате да не замърсявате околната среда, значи сте загрижени за съдбата на всички живи същества, които я обитават.

Представяме ви един много интересен и творчески проект - Как да си направите малки и красиви къщички за птички от пластмасови бутилки.

Къщичката се изработва много лесно и бързо, а крайния резултат ще ви изненада. Освен добро допълнение към интериора на двора, тази украсена пластмасова бутилка ще върши и най - важното си предназначение, а именно - ще се превърне в дом за птички.

Необходими материали и инструменти:

  • Няколко пластмасови бутилки (ако правите няколко къщички)
  • Чифт остри ножици
  • Боя и четка
  • Малко тел (за закачане къщичката)

Стъпка 1: Започнете като срежете бутилката по средата. Отрежете малко от двата края, след което горния край на бутилката трябва да се постави върху долния край и да бъде своеобразен покрив на къщичката. (вж.снимка по - долу)

Стъпка 2: Следващата стъпка е да изрисувате и украсите пластмасовите бутилки, така че те да имат възможно най - добър външен вид. Оставете боядисаните части да изсъхнат и едва след това ги сглобете.

Къщичка за птици от пластмасови бутилкиСтъпка 3: Не забравяйте да пробиете няколко дупки в горната част! През тях ще прокарате телта, с която ще закачите къщичката на желаното от вас място. Освен това добре е с тел да свържете горната и долната част, за да сте спокойни, че всичко е стабилно и няма да се разпадне.

Стъпка 4: Сега остава само да закачите къщичката на подходящо място и да се надявате, че някоя красива птичка ще я припознае като свой дом и ще се нанесе в нея.

*Още уникални идеи за къщички за птици: ТУК

Рейтинг:
4.4/5 на базата на 5 оценки
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

1.
Много е хубава
Виж още отзиви
Коментирай
loading...