🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до Котки

5 дизайнерски удобства, които да направите вкъщи за котката си

Ако и вие сте сред любителите на котки, които са готови на всичко, за да осигурят удобство на своя пухкав приятел вкъщи, значи тези оригинални идеи непременно ще ви допаднат.

Вече няма нужда да използвате всички видове плюшени играчки и възглавници в дома си, за да създадете комфортно местенце за сън или игра на своята котка.

Има дизайнери, които изработват различни мебели за котки от подръчни средства.

Благодарение на такива съоръжения и вие може да направите всяка една стая в жилището си по - уютно, забавно и удобно кътче за домашния си любимец.

Освен това, когато котката ви има свои мебели, тунели за игра или специални драскалки за нокти, е много по - малко вероятно собствените ви мебели да станат нейна жертва.

Затова вижте тези идеи и се снабдете с необходимите подръчни материали и малко сръчност. След това може да запретнете ръкави и по най - лесния начин и вие да създадете нещо полезно!

Легло тип "бургер"

Може да приспособите всяка една продълговата мека възглавница у дома, за да направите на котката си легло тип "бургер".

Просто от едната страна на възглавницата трябва да зашиете голямо копче, а от другата страна да направите отвор в плата на  възглавницата или да прикачите удобна копка, в която да влиза копчето.

Не забравяйте да използвате здрав и достатъчно устойчив конец.

Библиотека със стълбичка за котки

Когато проектирате собствената си библиотека, не забравяйте и за нуждите на домашния си любимец.

Ако избирате мебели, които се сглобяват от отделни модули, лесно може сами да си сглобите библиотеката, така че тя да образува удобна стълбичка за котки.

По този начин създавате допълнително място за движение на котката си и намалявате риска от това тя да се катери или да нарани с ноктите си вашите ценни книги.

Мост за котки в стил "Индиана Джоунс"

Това е едно от най - лесните и практични приспособления, които може да направите у дома за своята котка.

За целта са ви необходими около 20 еднакви по големина дървени летвички, устойчиво въженце и 4 еднакви дървени колчета, с  които да закрепите моста за стената.

Просто съединете летвичките здраво с помощта на въженцето и разположете готовия мост на достатъчно високо място на стената в стаята.

Котката може да го използва както за игра, така и за почивка и сън.

За да бъде по - здрава конструкцията, е препоръчително да направите предварително някакъв вид плитка от въженцето и тогава да го използвате за съединяване на летвичките.

Ако не успеете, просто го усучете на няколко пъти, така че да може да издържи по-голямата тежест, както и вибрациите от движението  на котката.

Хамак на краката на стол

За да направите удобен хамак за котки, ви е необходимо само 1 квадратно парче плат и 4 здрави въженца или връзки за закрепването му.

За основа на хамака може да използвате всеки мек плат, като го направите на един или два слоя, за да бъде достатъчно  стабилен и устойчив срещу надраскването с нокти.

Четирите връзки може да зашиете за четирите краища на плата. А за начина им на закрепване към краката на стола има няколко варианта. Може да ги завързвате здраво или да използвате велко, с което да ги залепяте.

Удобството на това съоръжение е, че може да го местите на всеки стол в дома си, както и да го вземате със себе си, когато  пътувате с котката си.

Дървена катерушка за котки

Всеки, който има минимални дърводелски способности, би могъл да скове за своята котка практична и евтина катерушка.

За целта ще имате нужда от няколко дървени плоскости (може да съедините и останали парчета от други мебели, които сте сглобявали у дома), пирони или видии, както и трион.

Ако разполагате с винтоверт и видии съвсем бързо и лесно ще успеете да сглобите къщичките от дърво. В противен случай се  нуждаете от пирони, чук и малко повече време.

След като оформите големия дървен куб, с помощта на трион изрежете отвор, през който котката ви да влиза и излиза от  къщичката. Желателно е да закрепите съоръжението високо на една от стените в жилището си, както и да направите удобна стълбичка, по  която дългоопашатият ви любимец може да се изкачва до него.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

4. ния
това е направо божествено за моята котка
3. Ани BG
ЯКОООО
2. да
Ако си луд по котките може и да си направиш такива работи
1. Анонимен
не смятам за необходимо това
Виж още отзиви
Коментирай
loading...