🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

БДЗП обявява фотоконкурс по случай Международния ден на птиците

Всяка година на 1-ви април се отбелязва Международният ден на птиците.

На 6 декември 1906 година по силата на Конвенцията за защита на редките птици е обявено решение за честването му на тази специална дата.

Това е един от първите природозащитни дни в международния календар от глобални събития, чрез които човечеството изразява своята загриженост за опазване дивата природа на планетата ни.

В наши дни всеки 10-ти вид птица е застрашен от окончателно изчезване. Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) от 28 години насам работи за опазване на дивите птици и важните за тях местообитания.

През 2016 година БДЗП отбелязва Деня с обявяване на фотоконкурс "Одисеята на египетските лешояди", посветен на египетския лешояд - един от символите на дружеството и природозащитата в България.

Египетският лешояд е един от най - редките видове птици не само у нас, но е и изчезващата с най - бързи темпове хищна птица в Европа. За последните 30 години популацията му на Балканския полуостров намалява с над 80%.

Фотоконкурсът се организира в рамките на LIFE+ проекта на БДЗП "Помощ за египетския лешояд" и има за цел да привлече интереса на всеки любител на фотографията, който има желание да пресъздаде през своя обектив този емблематичен вид и неговите местообитания.

Снимките може да илюстрират красиви пейзажи по пътя на миграцията му; трудностите и заплахите, с които се сблъсква; устойчив поминък, който подпомага съществуването на лешоядите и биоразнообразието като цяло; връзката на египетския лешояд с местните хора и т.н.

Повече подробности за самия конкурс, както и обявените награди може да видите ТУК.

За информация:
Йорданка Горанова
тел.: 0878 599 272
e-mail: iordanka.goranova@bspb.org

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

Коментирай
loading...