🐶 🐱 Промоция 🐱🐶 ЛАКОМСТВА ЗА КУЧЕТА
Назад до У нас

Варненци на протест срещу забраната за храненето на бездомни животни

В неделя във Варна се проведе протестно шествие, организирано от природозащитни организации във връзка със забраната да се хранят бездомни животни.

В шествието се включиха много граждани, които изразиха своята гражданска позиция за тази забрана и зачестилите напоследък отравяния на бездомни животни. Шествието тръгна от входа на Морската градина до Фестивалния комплекс и продължи до Пантеона.

Гражданите и организаторите от природозащитните организации отстояват каузата, че животните имат право на достоен живот и забраната те да се хранят е недопустима. В морската ни столица вече има глобена жена, която е хранела бездомни котета. Това е възмутило много хората и една от природозащитните организации е наела адвокат, който да защитава правата на жената.

Гражданите призовават общинските служби да предприемат мерки срещу хората, които извършват престъпления срещу животните, а не да тормозят възрастни хора, които обичат животните и им дават от залъка си, за да ги нахранят.

В последните няколко седмици във Варна има много случаи на отровени бездомни животни, като извършителят на това престъпление все още не е установен.

Рейтинг:
д-р Деница Русева д-р Деница Русева

Отзиви

2.
Ще ти храня когато ми е кеф!!!!!!!!!!!!!!!!!!,но на хората не бих дал НИЩО!
1. Валентина
това е хубаво че хората се опитват да помогнат на животните
Виж още отзиви
Коментирай
loading...